Računalništvo, telefonija
20.06.2012 10:56

Deli z drugimi:

Share

Poletje prinaša nove Sony prenosnike!

Velika upravljalna površina, ki zazna različne kretnje, za intuitiven nadzor brez tipk
Velika upravljalna površina, ki zazna različne kretnje, za intuitiven nadzor brez tipk

Novi VAIO serije E 15

Družina Sonyjevih notesnikov VAIO serije E, katerih uporaba je povsem enostavna, se to poletje širi. S svojo značilno obliko z mehko zaobljenimi robovi je VAIO serije E idealen za družine, študente in vsakogar, ki želi uživati v enostavni multimedijski uporabi računalnika.

Notesnike VAIO serije E 15 združuje svež, poseben izgled z vsem kar potrebujete za svoja vsakodnevna opravila. Procesor Intel®, velik prostor za shranjevanje, izvrstna grafika in jasen 39,5cm (15.5”) VAIO prikazovalnik z visokim kontrastom vam nudijo vso zmogljivost, ki je potrebna za lahkotno preživljanje dneva.

Z veliko sledilno ploščico (toucpad) brez tipk je upravljanje dokumentov in medijskih datotek povsem enostavno. Izbrani modeli vključujejo tudi osvetljeno tipkovnico za udobno tipkanje pri slabi osvetlitvi. Z vgrajeno HD spletno kamero, ki vsebuje ‘Exmor za PC’ , ki zagotavlja ostrejše detajle, višji kontrast in bogate barve, so video klepeti jasnejši in ostrejši. Zvok filmov in iger je bogat in naraven, zahvaljujoč tehnologijama xLOUD™ in Clear Phase™, ki glasnost v zvočnikih zvišata brez popačenja.

Na voljo so trije modeli, pri katerih med katerimi lahko izberemo procesor Intel i5, i3 in Pentium. Vsi modeli nudijo 4 GB DDR3 glavnega pomnilnika, ki deluje na frekvenci 1333 MHz. Modela z oznako procesorja i imata za shranjevanje na voljo trdi disk velikosti 640 GB, Pentium pa 500 GB. Vsi modeli imajo vgrajeno grafično kartico AMD Radeon HD 7650, ki premore 1 GB glavnega pomnilnika.

Novi VAIO serije S: vsestranska mobilnost z vso potrebno zmogljivostjo

Novi VAIO serije S, ki nudi zapeljivo kombinacijo moči in prenosnosti, je kos zahtevam še tako težavnega delovnega dne.

Ta tanek, povsem raven računalnik VAIO serije S 13 in 15 z zaslonom v velikostih 33,7cm (13.3”) in 39,5cm (15.5”) zlahka zdrsne v potovalno torbo, od koder ga povsem enostavno dosežete, kadarkoli ga potrebujete. Ta serija je elegantno oblikovana z vzdržljivimi, lahkimi materijali kot sta magnezij in aluminij. Modeli serije S 15 tehtajo manj kot 2 kg.

Uživali boste v jasnem, natančnem prikazu predstavitev, grafiike in iger na zaslonu VAIO Display Plus z visokim kontrastom, ki predstavlja izboljšano odpornost proti praskam in proti-odsevni premaz, ki zmanjša bleščanje na minimum, tudi kadar ste na prostem. Za prikaz še bogatejših barv serija S 13 predstavlja zaslon VAIO Display Premium. Modeli serije S 15 z večjim zaslonom predstavljajo zaslon Full HD VAIO Display Plus, ki nudi zelo širok vidni kot za sliko, s katero boste naredili močan vtis, kadar strankam in kolegom predstavljate svoje projekte.

Pri seriji S lahko izbiramo med i5 in i3 procesorjem, oba prenosnika pa razpolagata s 4 GB DDR3L glavnega pomnilnika. Nekaj razlike je še pri trdem disku, kjer ima model z i5 procesorjem na voljo 640 GB, in 500 GB pri modelu i3. Močnejši prenosnik ima tudi možnost izbire grafike, kjer boste za varčno delovanje uporabljali vgrajeno Intel HD grafično kartico serije 4000, za hitro in tekoče delovanje grafičnega vmesnika pa boste izbrali NVIDIA GeForce GT 640 M, Vaio SVS1311 pa ima vgrajeno Intel HD grafično kartico serije 3000.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem A.C.S. d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri A.C.S. d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem A.C.S. d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku