Računalništvo, telefonija
01.08.2008 08:45
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pol milijona Intelovih računalnikov za portugalske osnovnošolce

Portugalska vlada bo v okviru enega najobsežnejših izobraževalno-tehnoloških programov na svetu skupaj s podjetjem Intel osnovnošolcem zagotovila več kot pol milijona izobraževalnih osebnih računalnikov.

Računalnike bodo v prihajajočem šolskem letu razdelili v okviru pobude Magellan Initiative, ki sta jo predstavila portugalski ministrski predsednik José Sócrates in Intelov predsednik Craig Barrett. Pobuda dopolnjuje uspešen portugalski projekt e-Escola, ki zagotavlja izobraževalne prenosne računalnike in internetni dostop srednješolcem in njihovim učiteljem. Tudi pri tem projektu sodeluje Intel kot tehnološki svetovalec portugalske vlade.

Računalnike Intel classmate PC je Intel posebej razvil za izobraževalne potrebe; odlikuje jih kompaktna oblika, preprosta uporaba in odpornost na tresljaje ter vodo. Naložena je lokalno prilagojena izobraževalna programska oprema.

Intel bo portugalski vladi pomagal tudi s tehnološkimi nasveti in podporo. Na Portugalskem bo odprl še središče Competence Centre za širjenje uporabe mobilnih osebnih računalnikov in internetnega dostopa.


Prijavi napako v članku