Računalništvo, telefonija
02.04.2007 13:51

Deli z drugimi:

Share

Podrobnosti glede Xbox-a 360 Elite

Znanih je nekaj novih detajlov glede prihajajoče revizije Xbox-a 360, poimenovane Elite. Prva je ta, da podpira HDMI različico 1.2 in ne 1.3, kar podpira na primer PlayStation 3. Ko boste elitni Xbox preko HDMI-kabla povezali z HD televizorjem, bo konzola avtomatično nastavila primerno ločljivost, ki bo seveda, vsaj kar se menijev tiče, segala do 1080p. Ročna nastavitev ločljivosti bo, vsaj kar se HDMI povezave tiče, kot kaže onemogočena.
Avdio zmožnosti bodo prav tako nekoliko slabše, saj tudi preko HDMI-ja še vedno ne bo moč poslušati nestisnjen večkanalni zvok. S tega stališča je Elite enak Core in Premium različicama Xbox-a 360; polna podpora Dolby Digital, DTS in WMA-Pro avdio formatom, medtem ko Dolby Digital Plus in TrueHD dalje ostajata stisnjena. Nič tragičnega za večino uporabnikov sicer, je pa to slaba novica predvsem za lastnike HD-DVD dodatka in dobrega skupka sprejemnika in zvočnikov.
Praktične razlike med vsemi tremi različicami torej skorajda ni. Vse, kar Elite ponuja je, da na svojem televizorju izkoristite digitalni HDMI priključek, sploh če imate slučajno VGA priključek zaseden z računalnikom, komponentnega pa recimo z DVD predvajalnikom ali neko drugo igralno konzolo.
No, tu je še lepa, črna barva in večji, 120Gb disk. Glede diska so po novem znane tudi vsebine, s katerimi bo prednaložen. Med njimi bodo filmčki za prihajajoče igre (kot so Forza 2, Halo Wars, Halo 3, Fable 2, itd.), ducat Xbox Live Arcade demo različic (Uno, Geometry Wars, Pac-Man, Street Fighter II in druge), tri do pet igralnih demotov (Lego Star Wars II, Lost Planet, Madden ’07, Fusion Frenzy 2, Call of Duty 3, itd.) in polna različica igre Hexic HD.


Prijavi napako v članku