Računalništvo, telefonija
17.01.2007 10:53

Deli z drugimi:

Share

Podjetje S&T bo prevzelo IMG

Pri družbi S&T je očitno zelo zanimivo zadnje čase, saj imajo tudi danes novičko. Sporočajo, da nameravajo po odobritvi pristojnega urada za varstvo konkurence opraviti največji prevzem doslej. Kupili bodo vse delnice švicarskega podjetja IMG Holding (The Information Managment Group), s čemer bodo okrepili in razširili poslovanje na področju poslovnih rešitev, še povečali svoj portfelj storitev in geografsko razširil področje poslovanja. Podjetji sicer še nista izdali finančne podrobnosti sklenjenega posla.
Mednarodna svetovalna družba IMG s sedežem v mestu St. Gallen v Švici deluje že od leta 1989. Specializirana je predvsem za področje implementacije inovativnih poslovnih modelov v procese in sisteme ter ima v 27 podružnicah v Srednji in Vzhodni Evropi, Aziji ter Združenih Državah Amerike trenutno 653 zaposlenih. Po odobritvi pristojnega urada za varstvo konkurence bo strateška združitev obeh podjetij zaključena.
Blagovna znamka IMG je v večini držav, kjer se pojavlja, že zelo uspešna, zato bosta podjetji tudi po prevzemu nadaljevali z nemotenim poslovanjem. “Uprava IMG-ja pozdravlja in podpira združitev obeh podjetij in trdno verjame, da bo le-ta prinesla veliko prednosti zaposlenim, strankam ter partnerjem obeh podjetij. Združitev prinaša velik potencial za prihodnost in podjetjema zagotavlja veliko globalno tržno sinergijo,” je dejal Alfred Ermer, izvršni direktor IMG-ja. IMG-jeva močna prisotnost in odličen položaj na trgih v Nemčiji, Švici, Avstriji in na Poljskem bosta dala podjetju S&T nov zagon v tej pomembni regiji. Družba IMG se sicer osredotoča na zagotavljanje storitev za okolja SAP in zato že sama po sebi predstavlja odličnega partnerja za S&T, ki deluje na omenjenem področju ter je med največjimi svetovalnimi podjetji SAP v Evropi.
Nakup podjetja IMG za S&T predstavlja največji strateški prevzem v celotni zgodovini podjetja. Christian Rosner, izvršni direktor skupine S&T, je ob tej priložnosti dejal: “S&T je trenutno največji ponudnik IT-storitev v Srednji in Vzhodni Evropi. S prevzemom pa bomo svoj položaj še okrepili, saj bo priključitev podjetja IMG dodatno razširila naše poslovanje na teh trgih.”


Prijavi napako v članku