Računalništvo, telefonija
03.09.2008 11:28

Deli z drugimi:

Share

Podjetje MATERNA zabeležilo 16-odstotno rast

Podjetje MATERNA Information & Communications, ponudnik IT in telekomunikacijskih storitev, ki se poslovno vse bolj osredotoča na slovenski trg, je v poslovnem letu 2007 doseglo skupni promet 175 milijonov evrov. To pomeni 16,6-odstotno rast prometa glede na prejšnje leto (2006: 150 milijonov evrov). V srednjeevropski regiji raste število zahtev po rešitvah za optimizacijo poslovnih procesov tako za večja, kot tudi za srednje velika podjetja in v javnem sektorju. Podjetje išče dodatnih 30 zaposlenih v srednjeevropski regiji, vključno s svetovalci in razvijalci programske opreme.

Eden od pomembnih fokusov letošnjega leta je različica v3 IT Infrastructure
Library (ITIL). ITIL je uveljavljen standard, ki vključuje preverjene in preizkušene koncepte in tehnike za podporo IT oddelkom v podjetjih in vladnih organizacijah pri avtomatizaciji IT operacij, kar omogoča bolj učinkovito in zmogljivo delovanje. Podjetje MATERNA v letošnjem letu pričakuje dodaten poskok v tem segmentu.

Podjetje MATERNA je izvedlo še eno evropsko raziskavo med svojimi strankami, in sicer o trendih v sektorju upravljanja z IT storitvami in aplikacijah ITIL. Rezultati raziskave bodo znani jeseni 2008. Lani je 76 odstotkov udeleženih v raziskavi orientiralo svoje operacije po tem ogrodju. Svetovalne in implementacijske storitve v upravljanju z IT storitvami in segmenti ITIL so med glavnimi pristojnostmi podjetja MATERNA, BMC in IBM pa sta glavna dobavitelja programske opreme in glavna partnerja v tem segmentu. Direktorji informatike iz različnih vej industrije pričakujejo, da jim bodo IT oddelki posredovali poročila o tržnih potencialih izdelkov ali storitev za celotno podjetje. Zato morajo biti storitve, ki jih nudi IT sektor, prilagojene poslovnim zahtevam posameznih oddelkov in dostavljene na standardiziran način.

Sodeč po informacijah podjetja MATERNA, se poslovanje v sektorjih za rešitve za avtomatizacijo poslovanja in administrativnih procesov v vladnih organizacijah, kot so carina, pravne službe in varnostne agencije, hitro razvija. Pri državnih agencijah je še vedno pomembno vprašanje razvoj agencijskih in uslužbenskih portalov za podporo pospeševanja internih administrativnih procesor. Nov problem za vladne agencije je tudi direktiva EU o storitvah v notranjih trgih.


Prijavi napako v članku