Računalništvo, telefonija
06.12.2017 11:15
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Podjetja imajo veliko izgubo zaradi slabega dostopa do tehnologije

Podjetja imajo veliko izgubo zaradi slabega dostopa do tehnologije
Podjetja imajo veliko izgubo zaradi slabega dostopa do tehnologije

Nova študija tehnološkega velikana, podjetja Ricoh Europe, je razkrila obseg izgubljenih prihodkov pri srednje velikih podjetjih v Evropi, zaradi slabega dostopa do ustrezne tehnologije.

Kar 90 % poslovnih odločevalcev iz podjetij v Veliki Britaniji, Nemčiji, Italiji, Franciji in Španiji je izpostavilo pomanjkanje dostopa do ustreznih tehnoloških rešitev, kot enega glavnih razlogov za izgubljen prihodek. Povprečni znesek potencialno izgubljenih prihodkov za vsako podjetje znaša visokih 13 milijonov evrov.

Evropska srednje velika podjetja skupno ocenjujejo, da so povprečno izgubila 15 % prihodkov zaradi nezadostnega dostopa do tehnologije. Razdeljeno po državah, vključenih v študijo, so odstotki izgubljenih prihodkov sledeči: v Italiji 18 %, v Veliki Britaniji 15 %, v Nemčiji 18 %, v Franciji 11 % in v Španiji 13 %.

Kot glavni razlog za slab dostop do tehnologije, študija navaja neučinkovito uvajanje in usposabljanje zaposlenih (42 % respondentov je izbralo to kot glavni problem). Med poglavitnejša razloga pa so respondenti uvrstili še ponudnike tehnološke opreme, ki ne ponujajo ustreznih izdelkov in storitev (33 %) in lastne IT oddelke, ki ne prepoznajo novih in zanimivih tehnoloških izdelkov in storitev dovolj hitro (32 %).

Iz študije je torej razvidno, da glavni problem predstavljala sama tehnologija, ob tem pa tudi ustrezna podpora za njeno implementacijo in uporabo. Le 12 % sodelujočih iz srednje velikih podjetij je kot problem navedlo, da njihova organizacija nima dostopa do ustrezne tehnologije zaradi proračunskih omejitev.

Javier Diez-Aguirre, podpredsednik oddelka za korporativni marketing in oddelka za družbeno odgovornost in okolje, je rezultate študije komentiral s sledečimi besedami: “Kljub velikemu naboru tehnologije, ki je organizacijam na voljo, so srednje velika podjetja v Evropi mnenja, da tega ne izkoristijo optimalno. Izboljšana učinkovitost ter boljše sodelovanje in komunikacija so ključne sestavine za uspešno poslovanje podjetja. Naša raziskava jasno kaže, da je tehnološka industrija tista, ki mora pomagati srednje velikim podjetjem pri polni realizaciji teh potencialov.”

Vseeno pa imajo evropska srednje velika podjetja tudi nekaj razlogov za veselje, saj jih je 79 % doseglo ali preseglo prodajne cilje že do sredine leta. Skoraj vsa podjetja v raziskavi so prepričana, da je tehnologija močno pripomogla k njihovemu uspehu – najbolj pri izboljšanju sodelovanja med zaposlenimi (59 %) in pri varčevanju denarnih sredstev (53 %).

Podjetja, ki niso uspela doseči svojih ciljev, pa kot največji razlog za to navajajo makroekonomsko okolje (33 %).

Če tudi vi iščete način za izboljšanje svojega poslovanja, so odlična izbira naprave in rešitve podjetja Ricoh. Za več informacij o njih se obrnite na podjetje Vibor, ki je uradni zastopnik znamke RICOH v Sloveniji.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VIBOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VIBOR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Vibor d.o.o. zastopnik za RICOH v Sloveniji in ukinja NASHUATEC

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VIBOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Zlati partner

COPIA BIRO d.o.o.

Koprska ulica 106b, 1000 Ljubljana, Tel: 01 242 58 00
Podjetje Copia biro d.o.o. je bilo ustanovljeno leta 2012. Od leta 1980 do leta 2012 je delovalo kot sektor v okviru podjetja Copia d.o.o. Leta 2013 so se preselili v poslovne prostore ... Več

RAČUNALNIŠKE STORITVE SREČKO GLUŠIČ s.p.

Rimska cesta 3, 8210 Trebnje, Tel: 031 499 455
G-Tech, Srečko Glušič s. p., je računalniško podjetje, ki se uspešno ukvarja s svetovanjem, prodajo, servisom in reševanjem osebnih podatkov na vaših računalnikih. Skrb za ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več