Računalništvo, telefonija
05.11.2013 19:01

Deli z drugimi:

Share

Podeljeni slovenski spletni oskarji

Podeljeni slovenski spletni oskarji
Podeljeni slovenski spletni oskarji

Danes je na GZS v Ljubljani potekala slavnostna podelitev nagrade NETKO 2013! Podeljene so bile nagrade v šestih kategorijah in dve posebni nagradi netko. Na razpis nagrade NETKO 2013 so bili vabljeni projekti, ki v posameznih kategorijah dosegajo vidne uspehe in so s svojo predstavitvijo na spletu stopili korak dlje. Odziv na razpis je bil ponovno odličen, saj je prispelo kar 107 prijav.

Nagrada je bila podeljena v šestih kategorijah, izbrani sta bili tudi agencija leta in najboljša stran po izboru uporabnikov – glas ljudstva. Lovoriko agencije leta si je prislužila ekipa podjetja Enki, ki je v skupnem seštevku zbrala največ točk.

Nagrajenci letošnjega izbora za nagrade Netko po kategorijah (z obrazložitvami) so:

1. Predstavitve podjetij in korporativno komuniciranje

Naslov spletne strani: www.zivetispristaniscem.si

Lastnik: Luka Koper d. d.

Izvajalec: Emigma d. o. o.


Živeti s pristaniščem – Dragocen in izvedbeno sodoben primer obveščanja javnosti o ključnih okoljskih vplivih Luke Koper. Naravnost idealna podlaga za počasno vzpostavitev dejanskega dialoga med velikim podjetjem in ljudmi, ki se jih njegovo delovanje dotika.

2. Digitalni nastop državne in javne uprave

Naslov spletne strani: www.mklj.si

Lastnik: Mestna knjižnica Ljubljana

Izvajalec: Spletodrom, Elvis Sedić s.p.


Mestna knjižnica – Zahteven in redek klasični informativni portal, ki uspešno združuje obilico informacij in jih brez glamurja posreduje jasno ločenim ciljnim skupinam. Projekt z velikim potencialom, da s sodobnejšimi prijemi postavi trajne standarde v komuniciranju javne uprave.

3. Mediji in informativni portali

Naslov spletne strani: www.gorenjskiglas.si

Lastnik: Gorenjski glas d.o.o.

Izvajalec: Gorenjski glas d.o.o.

Gorenjski glas – Vredna pridobitev slovenskega spletnega prostora, ki močno dviguje povprečje in kaže smer ostalim regionalnim medijem. V naslednji razvojni fazi pričakujemo še nekaj več inovacije.

4. Produkti in blagovne znamke

Naslov spletne strani: www.zaobljuba.si

Lastnik: Intuit d.o.o.

Izvajalec: ENKI d.o.o.

Zaobljuba – Žirija se je odločila nagraditi projekt, ki na najbolj direkten način poroča temo, poslovni model in spletno produkcijo. Obljuba projekta je že v tej fazi realizirana, prihodnji razvoj pa bo očitno prinesel veliko sreče.

5. Digitalne storitve in aplikacije

Naslov spletne strani: www.zaobljuba.si

Lastnik: Intuit d.o.o.

Izvajalec: ENKI d.o.o.

Zaobljuba – Poglobljeno razumevanje in rangiranje uporabniških potreb v kombinaciji s sodobno izvedbo je prepričalo žirijo, da gre za projekt, ki presega ozko podjetniški, ali čisto programerski pristop k spletnim storitvam. Več takih.

6. Najbolj prijazna spletna vsebina za otroke

Naslov spletne strani: www.moja-matematika.si

Lastnik: Spletna založba Zvonka Kos s.p.

Izvajalec: Spletna založba Zvonka Kos s.p.

Moja matematika – Spletna vadnica je nadgradnja tiskanih različic in bogato izkorišča interaktivni in kreativni potencial spleta. Je uporabna s pregledno navigacijsko strukturo, otrokom pa približa matematiko na igriv in všečen način. Otroke motivira tudi tako, da vključuje element tekmovalnosti. Omogoča vadbo matematike, testiranje znanja in pregled nad doseganjem učnih ciljev. Vzpodbuja pozitivno in izobraževalno rabo spleta. Dizajn in vizualni elementi so primerni in privlačni za ciljno skupino osnovnošolcev.

Agencija leta

ENKI d.o.o – Nagrado za agencijo leta si je prislužila ekipa podjetja Enki, ki je v skupnem seštevku zbrala največ točk.

Glas ljudstva

Naslov spletne strani: www.bolha.com

Lastnik: Bolha d.o.o.

Izvajalec: Bolha d.o.o.

Zmagovalec ljudstva je razglašen na podlagi štetja enega klika iz enega IP dnevno

Nagrado netko že petnajstič podeljuje Gospodarska zbornica Slovenije – Združenje za informatiko in telekomunikacije v sodelovanju z Centrom za varnejši internet SAFE-SI. Nagrada se podeljuje podjetjem, ustanovam, uradom, skupnostim ter posameznikom, ki izstopajo s kakovostjo svojih spletnih digitalnih projektov.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

AFLabs d.o.o.

Stegne 21, 1000 Ljubljana, Tel: 041 884 065
Na AFLabs se obrnete, če potrebujete celovite rešitve industrijske kvalitete. Gre za razvojno inovativno podjetje, ki ga žene neprestana želja po napredku in iskanju novih rešitev. Razvoj ... Več

ADMIRAL DYNAMICS d.o.o.

PTC Diamant, Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 810 91 92

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,