Tablični računalniki
21.04.2013 14:47

Deli z drugimi:

Share

Poceni velikan za evropske kupce

Francosko podjetje Archos je za evropski trg pripravilo nadvse zanimivi pametni mobilni telefon, za katerega bo potrebno v prosti prodaji odšteti zgolj okoli 250 evrov. Ker je novinec opremljen s 5,3-palčnim zaslonom IPS in 4-jedrnim procesorjem, bo ta na stari celini zagotovo šel v prodajo kot za stavo.
Podjetje Archos je pripravilo izjemen mobilnik, ki bo v primerjavi s konkurenčnimi izdelki nadvse poceni.
Podjetje Archos je pripravilo izjemen mobilnik, ki bo v primerjavi s konkurenčnimi izdelki nadvse poceni.

Medtem ko je kitajski trg preplavljen z izjemno zmogljivimi in cenovno ugodnimi pametnimi mobilnimi telefoni, moramo pri nas zanje odšteti pravo malo bogastvo. Francosko podjetje Archos bo na srečo temu kmalu naredilo konec, saj bo na stari celini ponudilo v prodajo izjemno zanimivi mobilnik, za katerega bo potrebno v prosti prodaji odšteti zgolj okoli 250 evrov. Če k temu dodamo še to, da bo novinec opremljen s 5,3-palčnim (13,5-centimetrskim) zaslonom IPS ločljivosti 960 x 540 slikovnih točk vidimo, da se mu bomo le stežka uprli.

Pametni mobilni telefon Archos 53 Platinum nas zlahka ne bo pustil na cedilu, saj je opremljen s 4-jedrnim procesorjem Snapdragon S4 (ARM Cortex A5) frekvence 1,2-gigaherca in gigabajtom sistemskega pomnilnika. Preostala strojna oprema pa obsega vgrajeni pomnilnik kapacitete štirih gigabajtov z možnostjo razširitve preko pomnilniške kartice microSD (do 64 gigabajtov), digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk, spletno kamero ločljivosti dveh milijonov slikovnih točk ter brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth. Celoto zaključuje mobilni operacijski sistem Android 4.1.2 Jelly Bean.

Francosko podjetje Archos bo tržno izjemno zanimivi pametni mobilni telefon 53 Platinum v prvi polovici maja najprej ponudilo v prodajo Američanom, in sicer po ceni preračunanih 190 evrov. V Evropi bo novinec na voljo konec maja, zanj pa bo v prosti prodaji potrebno odšteti okoli 250 evrov oziroma precej manj, kot danes za primerljive mobilnike zahtevajo vodilni proizvajalci.


Prijavi napako v članku