Računalništvo, telefonija
11.02.2020 09:36
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Poceni iPhone SE2 na voljo že marca?

Kupcem naj bi bilo sprva na voljo okoli šest milijonov primerkov cenejšega telefona iPhone SE2.
Kupcem naj bi bilo sprva na voljo okoli šest milijonov primerkov cenejšega telefona iPhone SE2.

Spletni bloger Evan Blass se le redkokdaj zmoti pri svojih napovedih. Če bo temu tako tudi pri poceni pametnem mobilnem telefonu iPhone SE2, bo ta prodajne police trgovin ugledal že sredi marca letošnjega leta. Njegova izhodiščna maloprodajna cena v Združenih državah Amerike naj bi bila okoli preračunanih 366 evrov, kar pomeni, da bo za novost v evropskem prostoru po vsej verjetnosti treba odšteti okoli 400 evrov.

Iz nedavno razkritih podatkov je razvidno, da naj bi bil pametni mobilni telefon iPhone SE2 opremljen z 11,9-centimetrskim oziroma 4,7-palčnim zaslonom LCD. Poleg tega naj bi razpolagal še s procesorjem Apple A13 in tremi gigabajti sistemskega pomnilnika. Novost naj bi bila naprodaj v prvi polovici letošnjega leta, strojna oprema pa naj bi se nahajala v ohišju telefona iPhone 8.

Ne preseneča, da naj bi podjetje Apple že v prvem četrtletju letošnjega leta za prodajo izdelalo okoli 6 milijonov primerkov novih pametnih mobilnih telefonov iPhone SE2, ki bodo na voljo tudi pri nas. Glede na napovedi naj bi prihajajoči pametni mobilni telefon iPhone SE 2 v drugem četrtletju predstavljal 12 odstotkov celotne prodaje telefonov iPhone na svetovnem trgu.


Prijavi napako v članku