Telefoni
18.04.2010 14:34

Deli z drugimi:

Share

Po izredno slabem letu Sony Ericsson ponovno v igri

Sony Ericsson se vrača!
Sony Ericsson se vrača!

Naveza Sony Ericsson preteklo leto ne bo pomnila kot dobro, saj ga je zaključila s kar 836 milijoni evrov izgube. Kot kaže pa gre Sony Ericssonu le na bolje. Znani so namreč rezultat poslovanja v prvi četrtini letošnjega leta, ki so prvič po skoraj dveh letih pokazali zelene številke.

Letošnjo prvo četrtino leta je Sony Ericsson končal z 21 milijoni evrov čistega dobička. Številka sicer ni pretirano visoka, a dobi dodatno težo ob dejstvu, da so Sony Ericssonu analitiki za to obdobje napovedovali 128 milijonov evrov visoko izgubo. Kot kaže imajo za pozitivne rezultate zasluge prestrukturiranje ter nekoliko dražji in naprednejši mobilniki, ki jih je naveza ponudila kupcem. V lanskem letu je njihova povprečna cena mobilnika znašala 120 evrov, sedaj pa znaša že 134 evrov. Kljub temu pa to ne pomeni, da se bodo odslej osredotočali samo na mobilnike za zahtevnejše uporabnike. Ta mesec so namreč že najavili dva mobilnika, namenjena manj zahtevnim uporabnikom, in sicer gre za modela z imenoma Zylo in Spiro.

Zanimiva je tudi informacija, da so v letošnji prvi četrtini leta prodali 10,5 milijona mobilnikov, kar je 4 milijone manj kot v istem obdobju lani. Posledično se jim je zaradi tega znižal tudi tržni delež uporabnikov, ki je iz 5 padel na 4 odstotke.

Na spodnjem video posnetku si lahko ogledate prihajajoči zgoraj omenjeni mobilnik Zylo.

Vas zanima več iz te teme?
Sony telefoni

Prijavi napako v članku