Igre
12.04.2019 17:00

Deli z drugimi:

Share

PlayStation Network končno omogoča spremembo uporabniškega imena

Nas kmalu tudi v Evropi čakajo takšne prepovedi?
Nas kmalu tudi v Evropi čakajo takšne prepovedi?

Po večletnem čakanju in neštetih prošnjah uporabnikov zdaj japonski gigant končno omogoča zamenjavo vzdevka, s katerim se igralci predstavljajo v mreži PlayStation. Vendar pa Sony že opozarja, da lahko spremenjen PSN ID povzroči težave v določenih igrah, kot so: Assassin’s Creed 4: Black Flag, Grand Theft Auto V, The Last of Us, Little Big Planet 3, Killzone Shadow Fall, Titanfall 2, Warframe in druge. Celoten seznam naslovov, ki preizkusa združljivosti z novim uporabniškim imenom niso uspešno prestali, lahko najdete na tej povezavi.

Spremembo PSN imena je možno opraviti na računalniku ali konzoli PlayStation 4 (ne pa tudi na PS3 in Vita), v kolikor ne gre za otroški račun. Prva zamenjava je brezplačna, za vsako nadaljnjo pa boste odšteli 10 € (naročniki PlayStation Plus so upravičeni do 50% popusta). Prejšnji vzdevek si lahko ponovno zagotovite brez plačila, poleg tega pa je prvih 30 dni po zamenjavi ob novem imenu mogoče prikazovati tudi starega, tako da so prijatelji obveščeni o spremembi.

Če želite ID zamenjati na računalniku boste ob prijavi na PlayStation strani pod Account Settings > PSN Profile našli gumb “Edit” poleg vašega trenutnega vzdevka. Za spremembo na PS4 pa pojdite v Settings > Account Management > Account Information > Profile > Online ID in voila!

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre

Prijavi napako v članku