Igralne konzole
30.04.2021 12:35
Posodobljeno 1 teden nazaj.

Deli z drugimi:

Share

PlayStation 5 podira rekorde

Priljubljenost igralnih konzol Sony PlayStation nikakor ne pojenja!
Priljubljenost igralnih konzol Sony PlayStation nikakor ne pojenja!

Ljubitelji iger so konec lanskega novembra končno dočakali prihod ene izmed najbolj pričakovanih igralnih konzol vseh časov – Sony PlayStation 5. Povpraševanje po njej je precej večje od pričakovanj. Ljubiteljem konzolnih iger sta na voljo dve različici nove igralne konzole podjetja Sony, in sicer klasična PlayStation 5 ter PlayStation 5 Digital Edition, ki ne razpolaga z optičnim pogonom. Za klasično igralno konzolo PlayStation 5 z optičnim pogonom je treba odšteti kar 499 evrov, za PlayStation 5 Digital Edition pa 399 evrov.

Čeprav je povpraševanje po igralni konzoli PlayStation 5 precej večje od ponudbe, podjetje Sony z njo beleži rekord za rekordom. Od začetka prodaje novosti pa do konca letošnjega marca je računalniškemu gigantu skupno uspelo prodati kar 7,8 milijona igralnih konzol. Če bi bilo na voljo več igralnih konzol PlayStation 5, so poznavalci prepričani, da bi Sonyju uspelo prodati še te.

Priljubljenost igralnih konzol Sony PlayStation se pozna tudi na mesečni naročnini Playstation Plus. Ta je namreč samo v zadnjem letu pridobila 14,7 odstotka uporabnikov, skupno pa jo uporablja že 47,6 milijona ljubiteljev iger. Naj kot zanimivost omenimo še, da gredo odlično v prodajo tudi igre za igralni konzoli Playstation 4 in Playstation 5. Skupno je namreč trgovcem tekom leta uspelo prodati kar 338,9 milijona konzolnih iger.

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation konzole PlayStation 5

Prijavi napako v članku