Spletni brskalniki
15.04.2024 07:44
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kaj bo prinesel plačljiv Google Chrome?

Google je s posebno novo različico brskalnika Chrome predstavil načrte za povečanje varnosti v podjetjih.

Chrome Enterprise Premium, ki je bil predstavljen na konferenci Google Cloud Next 24, želi ponuditi dodatno raven zaščite končnih točk v samem brskalniku.

Ker uporabniki po vsem svetu dostopajo do brskalnika Chrome na svojih mobilnih napravah in napravah na delovnem mestu ter na različnih različicah programske opreme in platformah, podjetje pravi, da Chrome Enterprise Premium ponuja številna orodja, ki zagotavljajo, da je ta dostop varen na vseh ravneh.

“Brskalniki so več kot le portal za dostop do interneta: so nova končna točka, kjer se odvijajo skoraj vse dejavnosti in interakcije podjetja z visoko vrednostjo,” je v svojem blogu zapisala Parisa Tabriz, podpredsednica oddelka Chrome pri Googlu. “Preverjanje pristnosti, dostop, komunikacija in sodelovanje, upravljanje in celo kodiranje – vse to so v sodobnem podjetju dejavnosti, ki temeljijo na brskalniku.”

Podjetje pravi, da uvedba temelji na začetnem naboru storitev, ki jih ponuja Chrome Enterprise. Ta zagotavlja številna orodja za upravljanje za ekipe IT in varnostne službe.

Vendar pa bo na voljo tudi nekaj novih dodatkov, vključno z razširjenim nadzorom podjetja, ki omogoča uveljavljanje pravilnikov, upravljanje posodobitev programske opreme in razširitev za uskladitev z njihovimi notranjimi pravili. Okrepljena zaščita pred grožnjami bo omogočila boljše preprečevanje izgube podatkov in preprečevanje zlonamerne programske opreme, na voljo pa bo tudi zaščita pred ribarjenjem z umetno inteligenco.

Platforma, ki se lahko integrira z drugimi Googlovimi varnostnimi rešitvami in varnostnimi rešitvami tretjih oseb, bo omogočala tudi boljše vpoglede in poročanje o varnosti, vključno s poročanjem o dogodkih, poročanjem o napravah in forenzičnimi zmogljivostmi za preglednost v celotnem podjetju.

Na voljo bo tudi podpora za skaliranje nadzora dostopa do spletnih aplikacij na podlagi konteksta, kar bo omogočalo stalen dostop brez zaupanja do aplikacij SaaS in spletnih aplikacij.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Chrome brskalnik

PovezaveKaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več
Zlati partner

GENIS d.o.o.

Likozarjeva 1a, 4000 Kranj, Tel: 04 251 93 00
Podjetje Genis je eden vodilni slovenskih proizvajalcev informacijskih rešitev za poenostavitev in digitalizacijo delovnih postopkov v srednjih in velikih podjetjih. Njegove ... Več
Zlati partner

Kingston Technology

Middlesex, TW16 7EP, Združeno kraljestvo, , Tel: +44 (0)1932 738888