Računalništvo, telefonija
18.06.2019 11:42
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pivo in video igre združene v eno

Igrialni plošček Miller Cantroller je navdušil mnoge.
Igrialni plošček Miller Cantroller je navdušil mnoge.

Igranje računalniških iger in pitje piva gresta ponavadi odlično skupaj. To so s pridom izkoristili pri ameriškem pivovarskem gigantu Miller, saj so pripravili nadvse zanimiv igralni plošček v obliki pločevinke piva. Izdelava tovrstnega pripomočka za igranje iger je bila vse prej kot enostavna, saj so inženirji ameriškega pivovarskega giganta v sodelovanju z zunanjim izvajalcem za to porabili kar tri mesece.

Igralni plošček Miller Cantroller je dejansko brezžičen, vgrajena baterija zadošča za okoli tri ure avtonomije delovanja, polnimo pa jo prek vmesnika micro USB. Novost se z osebnim računalnikom poveže prek povezave Bluetooth, združljiva pa je z osebnimi računalniki z operacijskimi sistemi Windows in MacOS. Ameriška družba Miller je pri pripravi igralnega ploščka Cantroller sodelovala tudi z oblačno storitvijo Steam, kar pomeni, da je novost polno združljiva z igrami na tej priljubljeni igričarski platformi.

Plošček Miller Cantroller za igranje iger je opremljen s standardnimi tipkami (A, B, X, Y, gor, dol, levo, desno, Start in Select). Edino, na kar se bomo morali navaditi, je njegova nekoliko nenavadna oblika. Pri ameriškem pivovarju so skupno izdelali 200 tovrstnih igralnih ploščkov, ki so jih razdelili med udeležence nedavne igričarske konference E3. Ali bo novost kdaj tudi na prodaj, pa trenutno ni znano.


Prijavi napako v članku