Računalništvo, telefonija
25.09.2018 21:10

Deli z drugimi:

Share

Pisarniški paket Office 2019 je tu!

Pisarniški paket Office 2019 prinaša kar nekaj uporabnih novosti!
Pisarniški paket Office 2019 prinaša kar nekaj uporabnih novosti!

Pri podjetju Microsoft so nas prijetno presenetili s predstavitvijo pisarniškega paketa Office 2019, ki je na voljo tako za operacijske sisteme Windows kot macOS. Nova različica pisarniškega paketa prinaša številne novosti in možnosti, ki so bile doslej na voljo le uporabnikom oblačnega pisarniškega paketa Office 365. Novi pisarniški paket je torej namenjen tistim, ki iz takšnega ali drugačnega razloga ne želijo uporabljati oblačne različice pisarniškega paketa podjetja Microsoft.

Pri tem je treba takoj omeniti, da velikih razlik med pisarniškima paketoma Office 2016 in Office 2019 ni, kot je bilo to značilno v preteklosti. Kljub temu pa je kar nekaj novosti, ki bodo zagotovo navdušile tudi nekoliko zahtevnejše. Urejevalnik besedil Word 2019 prinaša varnejši način za uporabnike operacijskih sistemov Windows ter možnost osredotočenja za sisteme macOS. Poleg tega so Microsoftovi programerji poskrbeli še za boljšo podporo za ročno vnašanje besedila ter za zvočno branje teksta. Urejevalnik preglednic PowerPoint 2019 pa prinaša nove vsebine za prehod med diagrami, podpira predvajanje videoposnetkov v ločljivosti 4K, omogoča prikaz 3D modelov in slik formata SVG ter podpira številne ročne vnose vsebine. Nič manj zanimiv ni urejevalnik preglednic Excel 2019, saj omogoča izdelavo enostavnih grafik in 2D map ter časovnic. Pregledovalnik elektronskih sporočil Outlook 2019 pa prinaša boljšo podporo za profile uporabnikov ter podpira uporabniške skupine, ki so bile pripravljene za Office 365.

Pisarniški paket Office 2019 je trenutno na voljo za podjetja in izbrane poslovne partnerje. Običajnim uporabnikom pa bo novost na voljo običajnim uporabnikom, namestili pa ga bodo lahko le tisti, ki razpolagajo z operacijskim sistemom Windows 10 ali macOS 10.12, 10.13 in 10.14.


Prijavi napako v članku