Računalništvo, telefonija
Igre
05.04.2024 16:00

Deli z drugimi:

Share

RPG igra, ki nas bo popeljala v pravi svet piratov

Igra Flint: Treasure of Oblivion obljublja pestre taktične bitke in vizijo piratov, ki je čisto nasprotje, kar vidimo v hollywoodskih filmih.

Kdo so dejansko bili pirati? Navadni zlikovci, iskalci zakladov ali borci za svobodo? Francoski studio Savage Level jih želi v svoji novi igri Flint: Treasure of Oblivion prikazati predvsem v vlogi borcev za svobodo vseh. Taktična RPG igra bo v ospredje postavila kapitana Flinta, izmišljenega pirata, ki naj bi za seboj pustil ogromen zaklad. Flint je tudi glavni lik v knjigi Roberta Louisa Stevensona Otok zakladov (angl. Treasure Island). Če ste dovolj stari, ste morda gledali Disneyjevo izvedbo Otoka zakladov, ki se dogaja v vesolju, a princip ostaja isti.

»Ta igra nam omogoča, da širšo javnost seznanimo s tem, kaj je piratstvo v resnici bilo, saj je pogosto prikazano karikirano in napačno,« pravi studio, ki so ga po besedah soustanovitelja Maxima Josseja, ki je podjetje ustanovil z bratom Aurélienom, navdihnili prav pirati.

»Pravi pirati« – ne gusarji ali hollywoodska vizija o njih – so bili »iskalci svobode«, ki so skrbeli za svoje člane posadke, je nedavno izrazil svoje mnenje soustanovitelj studia Maxime. Želi, da bi bil Savage Level studio, v katerem bi vsi čutili odgovornost za delo, ki ga opravljajo, in v katerem bi lahko novinci pri razvoju iger pridobivali izkušnje pod izkušenim vodstvom. Razmišljanje o studiu kot o skupini piratov, ki skupaj iščejo finančno svobodo, hkrati pa delajo to, kar jih veseli, »deluje precej dobro«, je dejal Maxime, če odmislimo, da je piratska zgodba vedno polna izdajalcev in krvavih bitk.

Izdajalstvo in bitke pa lahko pričakujemo na vsakem koraku v njihovi igri, ki ima nekoliko edinstven način pripovedovanja zgodbe. Ko raziskujete Flintova okolja od zgoraj navzdol, se občasno pojavijo stripovske table, ki v prizorišče vnesejo dialoge in dogajanje. Celotna zgodba bo predstavljena na ta ilustriran način, škoda le, da ne bo glasovnega igranja.

Bojevanje temelji na potezah in se zgleduje po namiznem igranju vlog – simulira metanje kock, podobno kot pri Baldur’s Gate 3 – in najzanimivejša stvar, ki je bila doslej razkrita je, da se bomo lahko bojevali tudi z 20 drugimi nasprotniki.

Liki bodo združeni v skupine, tako da »na igrišču ne boste imeli samo 15 malih fantkov,« je pojasnila direktorica produkcije Saïda Mirzoeva. Ideja, da bomo lahko zbrali pravo piratsko vojsko, deluje zelo mamljivo.

Orožje in sposobnosti bodo temeljili na piratski resničnosti, torej brez čarovnije, in tudi pri stopnjevanju bo uporabljena piratska logika. Izkušenj ne pridobivate z ubijanjem, temveč z zbiranjem zlatnikov. Zlatnike lahko razdelite svoji posadki, da se izboljša, vendar jih boste morda želeli zadržati za nakup predmetov ali prihraniti za prihodnje člane posadke.

Na igri Flint je studio začel delati leta 2022, izid na osebnih računalnikih in konzolah pa je načrtovan za leto 2024, nekje proti koncu leta.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več
Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več