Triki in nasveti
01.09.2011 10:52
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pet vrhunskih alternativ kratkim sporočilom SMS

KakaoTalk
KakaoTalk

Kratka sporočila SMS so med uporabniki mobilnikov še vedno zelo priljubljena. Če pri ponudniku storitev mobilne telefonije v mesečno naročnino nimamo vključenih več tisoč kratkih sporočil SMS, se to lahko kaj hitro pozna na višini položnice. Če razpolagate s pametnim mobilnim telefonom Android, BlackBerry, Windows Phone ali iPhone, lahko na račun kratkih sporočil SMS privarčujete zajetne kupe denarja. Na njih lahko namreč namestimo alternativne programe, ki za nameček ponujajo še občutno več funkcionalnosti od standardnega sporočilnega sistema SMS.

Klik

Program Klik, ki je namenjen uporabnikom mobilnikov Android, Windows Phone in iPhone, je sila enostaven za uporabo. Poleg tega se lahko pobaha z izjemno hitrostjo delovanja. Na njem lahko spremljamo tako odposlana kot dostavljena sporočila. Programu Klik lahko štejemo v slabost le to, da mu ne moremo spremeniti privzete melodije. Ta je brezplačno na voljo za prenos na spletni strani http://goo.gl/fZLxN.

Google Voice

Program Google Voice poleg izmenjave kratih sporočil SMS omogoča še deljenje fotografij. S tem programom lahko pošiljamo kratka sporočila SMS kar preko telefonske številke, ki je dodeljena storitvi Google Voice. To pomeni, da lahko pošiljamo kratka sporočila SMS tudi tistim uporabnikom, ki nimajo pametnega mobilnega telefona. Tu je na voljo še priročen spletni vmesnik za upravljanje. Google Voice je na voljo za mobilnike Android, BlackBerry in iPhone (http://goo.gl/GfHRe).

PingChat!

PingChat! za mobilnike Android, BlackBerry in iPhone ponuja bogato paleto dodatnih funkcionalnosti. Poleg sistema za deljenje slik tu najdemo še funkcionalnost za deljenje lokacije in kontaktov s prijatelji. S programom PingChat! lahko povežemo uporabniški račun našega družbenega omrežja na način, da lažje najdemo in dodamo prijatelje. Slaba stran programa PingChat! (http://goo.gl/F2lHC) je v tem, da je opremljen z bolj ali manj nadležnimi programi. Ker pa gre za izjemno zmogljivo in brezplačno rešitev, se na to hitro pozabi.

LiveProfile

Program LiveProfile, ki je dosegljiv na spletni strani http://goo.gl/5b2Dm in je na voljo za mobilnike Android, BlackBerry in iPhone, je pisan na kožo tistim, ki razpolagajo z več mobilnimi napravami. Ker se na spletno storitev prijavimo z elektronsko pošto, lahko namreč na hiter in enostaven način zamenjujemo naprave, in to brez bojazni, da bi ostali brez sporočil ali kontaktov. Tu lahko sporočila za nameček objavljamo kar neposredno na naš Twitter ali Facebook račun.

KakaoTalk

KakaoTalk je izredno dobra alternativa kratkim sporočilom SMS. Ta namreč ponuja še možnost deljenja slik, videoposnetkov in glasbe. Poleg tega je program povsem prilagodljiv in nastavljiv ter ga lahko uporabljamo na mobilnikih Android in iPhone. Tu je na voljo celo možnost zaklepanja sporočil z geslom. Izjemno uporaben program KakaoTalk je na voljo za brezplačen prenos na spletni strani http://goo.gl/ttqHv.


Prijavi napako v članku