Telefoni
28.04.2014 14:12
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pet skrivnih funkcij, ki jih mora poznati vsak uporabnik Samsunga Galaxy S5!

Samsung Galaxy S5 je resnično vsestransko uporaben pametni mobilni telefon.
Samsung Galaxy S5 je resnično vsestransko uporaben pametni mobilni telefon.

Pred kratkim predstavljen pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S5 je dobesedno obnorel kupce širom sveta, saj je povpraševanje po njem preseglo tudi najbolj optimistične napovedi. V prvem dnevu je namreč južnokorejskemu gigantu uspelo prodati kar 30 odstotkov več mobilnikov S5 v primerjavi s prvim dnem prodaje njegovega predhodnika S4 (bit.ly/Sam-S5). Kupce pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxx S5 širom sveta naj bi prepričala tako bogata strojna oprema kot njegove napredne možnosti.

Če želimo prednosti pametnega mobilnega telefona Samsung Galaxy S5 izkoristiti v celoti, moramo seveda poznati tudi njegove najbolj skrite funkcionalnosti. Te bodo marsikateremu uporabniku supermobilnika Android precej poenostavile vsakdanje upravljanje z njim. V nadaljevanju si zato poglejmo pet skritih funkcionalnosti mobilnika Samsung Galaxy S5.

1. Uporaba navadnega svinčnika za pisanje po zaslonu

Čeprav je skupaj s pametnim mobilnim telefonom Samsung Galaxy S5 na voljo tudi posebno pero za vnašanje besedila, lahko za ta namen uporabimo tudi povsem običajen kemični svinčnik. To možnost vključimo v »Nastavitvah«, in sicer s klikom na »Zaslon« in gumb »Povečanje občutljivosti dotika«.

2. Zasebnost fotografije

Slike, ki niso namenjene javnosti, lahko pri pametnem mobilnem telefonu Samsung Galaxy S5 zaščitimo na sila enostaven način. Za ta namen moramo najprej v nastavitvah aktivirati zasebni način »Private mode«, določiti oziroma izbrati dovolj varno geslo ter izbrati slike, ki jim želimo omejiti dostop. To naredimo tako, da na želeni sliki držimo prst toliko časa, dokler se nam ne pojavi možnost »Premakni v zasebno« oziroma »Move to private«.

3. Uporaba fotoaparata ob zaklenjenem zaslonu

Da bi lahko fotoaparat uporabljali tudi ob zaklenjenem zaslonu, bomo morali to možnost vključiti ročno, in sicer v nastavitvah pod možnostjo »Zaklep zaslona« oziroma »Lock Screen«. Vse kar moramo tu storiti je izbrati možnost »Bližnjica za kamero« oziroma »Camera shortcut«. Ob zaklenjenem zaslonu se nam bo samodejno pojavila ikona fotoaparata v spodnjem desnem kotu zaslona.

4. Nastavimo prednostni seznam dohodnih sporočil

Če dnevno prejmete na stotine sporočil, lahko sporočila pomembnejših oseb postavimo v ospredje in sicer s pomočjo funkcije »Prednostna lista pošiljateljev« oziroma »Priority Senders«. To funkcijo prikličemo tako, da ob prejetem sporočilu kliknemo na simbol »+« in izberemo »Priority Sender«. V prednostno listo lahko dodamo do največ 25 pošiljateljev.

5. Izklopimo obsvetila ob poslušanju priljubljene glasbe

Pametni mobilni telefon Samsung S5 ponuja zanimivo možnost, ki omogoča, da ob poslušanju priljubljenega glasbe povsem izključi ostale možnosti naprave. Seznam priljubljene glasbe lahko določimo bodisi posamično bodisi na osnovi vrste glasbe, vira in podobno. Z uporabo tovrstne možnosti nas nihče več ne bo motil pri uživanju ob poslušanju priljubljene glasbe.

Vas zanima več iz te teme?
Samsung telefoni

Prijavi napako v članku