Računalništvo, telefonija
23.12.2013 11:37
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pet inovacij, ki nam bodo v prihodnjih petih letih spremenile življenje

Podjetje IBM je pripravilo napoved Next Five in Five, ki temelji na tržnih in družbenih trendih, ki naj bi že v bližnji prihodnosti spremenili naše življenje. Med njimi najdemo pametne učilnice, prenovljene lokalne prodajalne, zdravljenje na osnovi analize DNK, digitalne stražarje in še pametnejša mesta.
Podjetje IBM za naslednjih pet let predvideva tehnologije, ki bodo pripomogle k boljši kakovosti življenja.
Podjetje IBM za naslednjih pet let predvideva tehnologije, ki bodo pripomogle k boljši kakovosti življenja.

Podjetje IBM je kot vsako leto doslej objavilo spisek petih inovativnih tehnologij, ki bodo v prihodnjih petih letih spremenile življenja ljudi na različnih področjih, od posla do zabave. Kaj nas torej čaka v prihodnjih petih letih? Pametne učilnice, oživitev lokalnih prodajnih mest, zdravljenje na osnovi analize DNK, digitalni stražarji in še pametnejša mesta. Napoved Next Five in Five temelji na tržnih in družbenih trendih, ki bodo po pričakovanjih strokovnjakov podjetja IBM spremenili naše življenje, ter prihajajočih tehnologijah, ki jih razvijajo v laboratorijih podjetja IBM po vsem svetu.

Po navedbah podjetja IBM bodo pametne učilnice pomagale študentom doseči optimalne rezultate, saj bo izobraževanje povsem prilagojeno njihovim zmožnostim in sposobnostim. V prihodnosti bodo trgovske verige omogočale boljšo nakupovalno izkušnjo, saj bo prevladoval trend združitve nakupov v fizični trgovini z bogato ponudbo, ki je že danes na voljo na svetovnem spletu. Vse bolj zmogljivi računalniški sistemi bodo omogočili uporabo analize dedne zasnove DNK za namene učinkovitejšega zdravljenja. Varnostni sistemi na svetovnem spletu bodo postali pametnejši in bolj prilagodljivi, saj bodo beležili normalno »obnašanje uporabnikov« in ustrezno reagirali, če bo prišlo do odstopanja v primerih kraje identitete ali uporabniškega imena in gesla. Prebivalci pametnih mest bodo lahko z uporabo pametnega mobilnega telefona v realnem času pridobili še več koristnih informacij, kot je npr. vozni red javnega prevoza.

Predstavitev petih inovacij, ki nam bodo v prihodnjih petih letih spremenile življenje, si lahko ogledate na spletni povezavi http://bit.ly/IBM-5.


Prijavi napako v članku