Računalništvo, telefonija
26.02.2015 13:39

Deli z drugimi:

Share

Pebble Time: Izjemna pametna ura z barvnim elektronskim papirjem

Pametna ročna ura Pebble Time je takoj prepričala uporabnike spletnega portala Kickstarter!
Pametna ročna ura Pebble Time je takoj prepričala uporabnike spletnega portala Kickstarter!

Pebble Time je druga generacija pametne ročne ure priznanega podjetja nosljivih elektronskih naprav, ki je uporabnike spletnega portala Kickstarter prepričala v manj kot 24 urah (bit.ly/Pebble-Time). Zahtevan zagonski kapital v višini preračunanih 440 tisoč evrov je namreč podjetje Pebble uspelo zbrati že v manj kot uri, v petih urah pa je podjetje prejelo že več kot preračunanih 4,4 milijone evrov denarja. Zanimanje za novost se iz ure v uro povečuje, čeprav je maloprodajna cena novosti postavljena na preračunanih 160 evrov.

Glavni adut pametne ročne ure Pebble Time je nedvomno barvni elektronski papir z 1,26-palčno (3,2-centimetrsko) diagonalo in ločljivostjo 144 x 168 slikovnih točk, ki lahko prikazuje slike s 64 barvnimi odtenki, za zaščito pa je bilo poskrbljeno z zaščitnim steklom Gorilla Glass. Novost je v primerjavi s predhodnikom za kar petino tanjša, za uporabljanje pa so na voljo kar štirje gumbi. Novost je opremljena celo z mikrofonom za upravljanje z obvestili in za shranjevanje kratkih zvočnih sporočil. Napolnjena baterija zadošča za kar šest ur neprekinjena delovanja, kar je v primerjavi s konkurenčnimi rešitvami nedvomno pohvale vredna lastnost.

Pametno ročno uro Pebble Time lahko za nameček povežemo še s kopico zunanjih tipal, kot na primer z merilniki srčnih utripov. Prvi kupci bodo novost prejeli že maja letos.


Prijavi napako v članku