Programska oprema
16.08.2006 07:25
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pazite se ponudb lahkega zaslužka na internetu


Primer spletkarske spletne strani.

Eden izmed načinov, kako spletni sleparji perejo denar, je z uporabo t. i. mul. V internetnem slengu je ta izraz uporabljen za uporabnike, ki vložijo ukraden denar na svoj bančni račun in ga nato na različne načine prenesejo na druge račune. Porast spletnega kriminala vodi kriminalce v agresivno rekrutiranje mul na internetu. Preferirajo uporabnike, ki niso povezani z nikakršno vrsto organiziranega kriminala. V primeru preiskave je tako ena od prvih tarč avtoritet oseba, ki pere denar, in je zato za kriminalce pomembno, da je čimdaljša razdalja in povezanost med mulo in kriminalcem, saj je tako storilce težje odkriti.

Pandini laboratoriji so v zadnjem času povečali intenzivnost iskanja potencialnih pralcev denarja, ki uporabljajo za to namenjeno e-pošto in spletne strani. Kot opozorilo, potencialnim mulam so ponujena neizvedljiva dobro plačana dela povezana z internetom, brez zahtevanega kakršnegakoli znanja ali izkušenj. Vse, kar zahtevajo, je nekaj osebnih podatkov in številko bančnega računa, preko katerega bodo lahko izvedli nakazilo.

Panda Software toplo svetuje uporabnikom, da ignorirajo sporočila ali spletne strani, ki ponujajo izrazito lahko in dobro plačano delo. Če ste v dvomih, preden stopite v kontakt, je pametno, da prej pridobite zanesljive informacije o podjetju, ki naj bi ponujalo takšno delo. Bržkone ne bo odveč, če poudarimo, da naj uporabniki nikar ne posredujejo svojih osebnih podatkov, kot so potni list ali številka socialnega zavarovanja ali bančnih podatkov. Ti podatki so lahko še vedno ukradeni ali kakorkoli drugače uporabljeni za druga kriminalna dejanja, vključno z odpiranjem bančnih računov na uporabnikovo ime.


Prijavi napako v članku