Telefoni
19.03.2012 12:52

Deli z drugimi:

Share

PayPal revolucioniral mobilno plačevanje

Plačilni sistem »PayPal Here" bodo trgovci lahko uporabljali kjerkoli, bodo to želeli.
Plačilni sistem »PayPal Here" bodo trgovci lahko uporabljali kjerkoli, bodo to želeli.

Brezgotovinsko in elektronsko poslovanje pri nas in v tujini narašča z izjemno hitrostjo. Kljub temu se tu in tam še vedno najdejo prodajalne, ki nimajo urejenega niti kartičnega plačevanja. To nevšečnost bodo kmalu lahko trgovci premostili na sila enostaven način, in sicer s plačilnim sistemom »PayPal Here« podjetja PayPal. Novost vključuje tako namensko aplikacijo kot bralnik kreditnih kartic za pametne mobilne telefone.

Jedro sistema »PayPal Here« predstavlja bralnik kreditnih kartic trikotne oblike. Ta se na pametni mobilni telefon priključi preko 3,5-milimetrskega vtiča, na katerega imamo sicer priklopljene slušalke. Namenska aplikacija, ki jo lahko namestimo tako na mobilne naprave z operacijskim sistemom Android kot iOS, pa poskrbi, da se transakcija izvede na varen in uporabniku prijazen način. Uporabnik potrdi svojo nakup s podpisom na zaslonu.

Metem ko je uporaba plačilnega sistema »PayPal Here« za kupca brezplačna, bo PayPal trgovcu za vsak opravljen nakup zaračunal 2,7-odstotka vrednosti transakcije. Za nagrado PayPal trgovcu povrne odstotek vrednosti transakcije na njegov PayPal račun. Plačilni sistem »PayPal Here« je trenutno na voljo v Hong Kongu, ZDA, Avstraliji in Kanadi. Podjetje PayPal zagotavlja, da bo njihov inovativni plačilni sistem kmalu dosegljiv še trgovcem na Stari celini. Upajmo, da bo »PayPal Here« zašel tudi k nam.


Prijavi napako v članku