Operacijski sistemi
15.07.2011 09:27

Deli z drugimi:

Share

PayPal kot mobilni plačilni sistem?

Podjetje PayPal vidi prihodnost brezgotovinskega plačevanja v brezstični tehnologiji NFC.
Podjetje PayPal vidi prihodnost brezgotovinskega plačevanja v brezstični tehnologiji NFC.

Delež elektronskega plačevanja in transakcij se iz dneva v dan povečuje. Ker brezgotovinsko poslovanje v tujini narašča z izjemno hitrostjo, vse več proizvajalcev mobilnih telefonov pripravlja izdelke, ki so opremljeni z brezstično tehnologijo NFC. Ker ta uporabnikom omogoča varno brezstično poslovanje, veliko držav širom sveta že postavlja ustrezno infrastrukturo, ki bo v polni meri podpirala tehnologijo NFC. Ta naj bi bila v naslednjih dveh letih že močno razširjena tako v Evropi kot na Japonskem in v ZDA.

V brezgotovinskem plačevanju z brezstično tehnologijo NFC vidi prihodnost celo podjetje PayPal. To je namreč za mobilni operacijski sistem Android že pripravilo namensko aplikacijo, ki omogoča izmenjavo denarja med dvema pametnima mobilnima telefonoma Android z brezstično tehnologijo NFC. Uporaba namenske aplikacije je sila enostavna. Za izvedbo transakcije je namreč potrebno zagnati aplikacijo in vanjo vpisati želen znesek. Nato se telefon približa drugemu mobilniku in se počaka na tresljaj.

Za uspešno izvedbo transakcije je nato potrebno še vnesti kodo PIN. Če je ta pravilna, se transakcija opravi tako rekoč v trenutku. Aplikacija za prenos denarja med dvema pametnima mobilnima telefonoma naj bi bila navadnim smrtnikom dostopna že proti koncu letošnjega poletja. Tu velja še omeniti, da podjetje PayPal za bližnjo prihodnost že načrtuje sistem, ki naj bi omogočal plačevanje z brezstično tehnologijo NFC v fizičnih trgovinah. Če bo ta zamisel obrodila želene sadove, se bomo dokončno lahko poslovili od papirnatega, kovinskega in plastičnega denarja. A ne bi bilo to čudovito?

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku