Prenosni računalniki
06.05.2010 08:15

Deli z drugimi:

Share

Pavilion dv6 – prvi na dotik občutljivi prenosnik podjetja HP

Večpredstavnostni HP Pavilion dv6
Večpredstavnostni HP Pavilion dv6

Podjetje HP je predstavilo oblikovno in tehnološko dovršen prenosni računalnik za vrhunsko digitalno zabavo ter osebno in profesionalno storilnost. Gre za prenovljeni prenosni računalniki Pavilion dv6, ki je bogatejši za zaslon, občutljiv na dotik in vsestransko uporabno tehnologijo TouchSmart.

Prenosnik je opremljen tudi s programsko opremo HP MediaSmart, s katero so vse oblike zabave združene na enem mestu in oddaljene le en klik, od video posnetkov do digitalnih fotografij in glasbe. Upravljanje z večpredstavnostnimi vsebinami pa je postalo z visokoločljivim na dotik občutljivim zaslonom s 15,6-palčno oziroma 39,6-centimetrsko diagonalo občutno prijetnejše. Ker je Pavilion dv6 pisan na kožo upravljanju z večpredstavnostnimi vsebinami, ne preseneča, da je opremljen še s trdim diskom kapacitete 1 TB, video priključki VGA, eSATA in HDMI ter vmesniki USB.

Novi prenosni računalnik HP Pavilion dv6 je na voljo tako s procesorji Intel kor AMD. Za nakup vstopne različice novinca s procesorjem AMD je potrebno ameriškim trgovcem odšteti 530 dolarjev oziroma slabih 410 evrov. Vstopni model z Intelovim procesorjem pa je 120 dolarjev oziroma 90 evrov dražji. Novinec naj bi na evropski trg prispel še pred poletjem.

Vas zanima več iz te teme?
HP prenosni računalniki

Prijavi napako v članku