Programska oprema
30.03.2006 08:27

Deli z drugimi:

Share

Panda s tehnologijo proti programčkom rootkit

Pandini rešitvi za boj pred virusi, vohunskim programjem in hekerskimi orodji ipd. Panda Titanium 2006 Antivirus + Antispyware in Panda Platinum 2006 Internet Security zdaj vključujeta novo tehnologijo anti-rootkit, ki pregleduje in odkriva sumljive procese, skrite v pomnilniku. Te tehnike pogosto uporabljajo programčki rootkit, ki se uporabljajo za skrivanje zlonamernih kode, še posebej v zadnjih mesecih. To virusom in trojancem omogoča, da jih protivirusne rešitve ne odkrijejo.

Programe rootkit kibernetični kriminalci, ki plačujejo hekerjem, veliko uporabljajo za ustvarjanje tovrstnih aplikacij in njihovo testiranje na protivirusnih pregledovalnikih, da zagotovijo, da ostanejo neodkriti. Ta poslovni model je postal priljubljen vir prihodka med hekerji in avtorji škodljivega programja.

Z uporabo programov rootkit, lahko trojanci in druge vrste zlonamernih kod ostanejo skriti na računalnikih. Skriti trojanci lahko skrivno delujejo brez znanja in privolitve uporabnika oziroma brez vpletanja protivirusne rešitve. Posledično se uporabnik ne bo zavedal, da njegov računalnik razpošilja neželeno e-pošto (spam), povzroča napade za zavrnitev storitev, ipd.

S tehnologijami, narejenimi posebej za odkrivanje tovrstnih programov, se lahko programi rootkit izvohajo skupaj z drugim skritim škodljivim programjem in s tem zagotovi zasebnost in varnost uporabnikov.

»Programi rootkit so postali resen problem v zadnjih mesecih, saj jih je kljub temu, da koncept ni nov, težko odkriti, saj so skriti. S posodobitvijo naših proizvodov procese, skrite v pomnilniku, pregledovalniki odkrijejo in analizirajo ter blokirajo, če so spoznani za nevarne. Tako so uporabniki zaščiteni pred škodljivimi tehnikami,« je pojasnil direktor laboratorija PandaLabs Luis Corrons.

Vsi uporabniki Pandih proizvodov bodo prejeli brezplačno posodobitev njihovih programov. Uporabniki starejših različic lahko svoje programe posodobijo na različice 2006 na naslovu: www.pandsoftware.com/renewals.


Prijavi napako v članku