Telefoni
01.08.2019 13:30
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametni telefon Android s fizično tipkovnico

Pametni mobilni telefon Android s fizično tipkovnico je navdušil že marsikaterega uporabnika storitev mobilne telefonije.
Pametni mobilni telefon Android s fizično tipkovnico je navdušil že marsikaterega uporabnika storitev mobilne telefonije.

Na spletnem portalu KickStarter se je pojavil nadvse zanimiv pametni telefon, ki se nekoliko razlikuje od ostalih. Gre namreč za poseben telefon z Androidovim operacijskim sistemom, ki je opremljen s fizično tipkovnico po vzoru poslovnih telefonov BlackBerry. Pametni mobilni telefon Titan je pripravilo inovativno start-up podjetje Unihertz.

Mobilni telefon Unihertz Titan je opremljen s fizično tipkovnico QWERTY in zaslonom na dotik, ki ga lahko uporabljamo za hiter zagon aplikacij in izvajanje določenih opravil, kot je na primer hitra navigacija po spletnih straneh. Tipkovnica je seveda osvetljena, zato jo lahko uporabljamo v popolni temi. To je tudi razlog, zakaj je novost z nekoliko zastarelo obliko navdušila mnoge uporabnike.

Inženirji podjetja Unihertz so pametni mobilni telefon Titan opremili z 11,4-centimetrskim oziroma 4,5-palčnim zaslonom ločljivosti 1.440 x 1.440 slikovnih točk, ki ga pred poškodbami ščiti zaščitno steklo Gorilla Glass. Preostala strojna oprema obsega še osemjedrni procesor frekvence dveh gigahercev, 6 gigabajtov sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik s 128 gigabajti prostora, ki ga lahko razširimo s pomočjo pomnilniške kartice microSD. Dovolj dolgo avtonomijo delovanja zagotavlja baterija zmogljivosti 6.000 miliamper ur s podporo za brezžično polnjenje, na vgrajenem pomnilniku pa je nameščen Googlov mobilni operacijski sistem Android 9.0 Pie z nekoliko prirejenim grafičnim vmesnikom.

Pri novincu najdemo še podporo za mobilno omrežje 4G/LTE, brezžični povezavi Wi-Fi (802.11ac) in Bluetooth 4.1 ter brezkontaktno tehnologijo NFC. Ne gre spregledati niti vmesnika USB-C, bralnika prstnih odtisov, možnost prijave z obrazom ter odpornost naprave na vodo in prah. Na voljo je celo poseben kabel Ucable z miniaturnim zaslonom, ki med polnjenjem mobilne naprave prikazuje koristne informacije, kot so napetost, stopnja napolnjenosti baterije ter obvestila o dohodnih sporočilih in telefonskih klicih.

Pametni mobilni telefon Unihertz Titan je trenutno mogoče kupiti le preko spletnega portala KickStarter, in sicer na spletni povezavi https://www.kickstarter.com/projects/jellyphone/titan-unihertz-rugged-qwerty-smartphone. Zanj je v predprodaji treba odšteti 214 evrov, v prosti prodaji pa se bo maloprodajna cena novosti gibala okoli 322 evrov.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Srebrni partner

Editor d.o.o.

Velika pot 29, 5250 Solkan, Tel: 08 200 17 70
Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno ... Več
Srebrni partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Plemljeva ulica 2, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več