Telefoni
12.03.2015 11:32
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametni mobilni telefoni Lenovo tudi v Sloveniji

Lenovo, vodilno podjetje iz sveta osebnih računalnikov, je začelo s prodajo pametnih mobilnih telefonov tudi v Sloveniji. Kupcem bo prek ponudbe s strani proste prodaje, nato pa tudi s strani operaterjev mobilne telefonije, najprej na voljo osem različnih modelov v vseh štirih tržnih segmentih, zanje pa bo treba odšteti med 69 in 499 evri.
Lenovo VIBE Z II Pro
Lenovo VIBE Z II Pro

Družba Lenovo je eden najhitreje rastočih proizvajalcev mobilnih naprav na svetu. Z nakupom podjetja Motorola Mobility pa je postala tretji največji proizvajalec pametnih telefonov. Lenovo sicer že od leta 2009 izdeluje mobilne telefone, segment mobilnih naprav danes predstavlja že 24 odstotkov prihodkov družbe. Izdelke Lenovo odlikujejo odlična kakovost izdelave in inovativne rešitve, usmerjene k uporabniku. Inovativnost dokazujejo številna priznanja in nagrade, na sejmu potrošniške elektronike CES 2015 je podjetje prejelo kar 77 nagrad, medtem ko so mediji in različne organizacije mobilnim napravam Lenovo na pravkar končanem kongresu mobilnih tehnologij Mobile World Congress podelili 29 nagrad.

Z marcem 2015 Lenovo vstopa tudi na slovenski trg pametnih telefonov. Uporabnikom bo sprva na voljo osem različnih modelov v štirih tržnih segmentih. Najmanj zahtevnim uporabnikom in tistim, ki iščejo najboljše ponudbe na trgu, bo namenjena družina telefonov A Series. Te modele odlikujeta preprostost uporabe in odlična cena, namenjeni pa so uporabnikom, ki ne potrebujejo premijskih funkcij in dizajna. Kupcem, ki si želijo predvsem privlačno oblikovan, zmogljiv telefon, Lenovo namenja modele iz družine S Series. Lenovo S90 lahko zabeleži vse. Zadnja (13 megapikslov) in prednja (8 megapikslov) kamera v kombinaciji z bliskavico LED zajameta odlične fotografije in videoposnetke tudi v slabših svetlobnih pogojih, vrsta praktičnih orodij pa lahko rezultat, viden na zaslonu Super AMOLED, hitro še dodatno izboljša. S90, odet v aluminijasto ohišje, ni le lep, je tudi izjemno zmogljiv.

Z edinstvenim oblikovanjem po okusu milenijcev prepričajo tudi telefoni iz družine VIBE Series. Namenjeni so vsem, ki radi sledijo trendom. Lenovo VIBE X2 je prvi pametni telefon na svetu, ki premore večnivojsko oblikovanje, saj ga krasi več barvnih slojev – kar štiri. Uporabniki lahko izbirajo med barvno kombinacijo z odtenki bele, rdeče, zlate ali temno sive barve. Vgrajen ima 8-jedrni procesor, opremljen pa je s 5-palčnim zaslonom polne visoke ločljivosti in dvema naprednima kamerama, ki premoreta vrsto slikovnih načinov in funkcij olepšav posnetkov. Oblikovanje in inženirska žilica sta združena tudi v pametnem telefonu Lenovo VIBE Z2 Pro. Njegovo ohišje, izdelano iz enega kosa brušenega aluminija, je debelo 7,7 milimetra, vanj pa je vgrajen 6-palčni (15,2-centimetrski) zaslon štirikratne visoke ločljivosti 2.560 x 1.440 pik. VIBE Z2 Pro je pametni telefon za profesionalce, saj premore kamero z optično stabilizacijo slike, posnetke pa zmore zajeti v ultravisoki ločljivosti 4K. Da mu zlepa ne bo zmanjkalo sape, bo poskrbela baterija z zmogljivostjo kar 4.000 miliamperskih ur.

Najzahtevnejšim uporabnikom je namenjen pametni telefon Lenovo P70. Tudi ta zlepa ne omaga, saj izjemna baterija jamči, da bo zmogel predvajati različne vsebine in opravljati pogovore vsaj tako dolgo kot uporabnik. Hkrati se baterija polno napolni v le treh urah, za 4-urni pogovor pa zadostuje že 15-minutna polnitev. Uporabnik lahko na 5-palčnem zaslonu uživa v predvajanju multimedijskih vsebin in igranju iger, vgrajen 8-jedrni procesor je namreč kos vsem nalogam in aplikacijam.

Vsi pametni telefoni Lenovo imajo vgrajeni dve reži za kartice SIM, kar uporabnikom še olajša in poceni komunikacijo ali prenos podatkov v mobilnih omrežjih. Večina telefonov se zna povezati v omrežja 4G LTE in tako zelo hitro prenašati podatke. Na telefonih je nameščen operacijski sistem Android različice 4.4 z ustrezno Lenovovo preobleko. Telefoni Lenovo premorejo tudi vrsto mobilnih aplikacij, poimenovanih DOit apps, med katerimi so aplikacija SHAREit za enostavno deljenje datotek, fotografij in drugih vsebin med napravami, CLONEit za prenos podatkov v nov telefon in SYNCit za izdelavo varnostne kopije kontaktov, sporočil in dnevnikov klicev. Najbolj priljubljena med njimi – SHAREit – je bila na naprave uporabnikov prenesena že več kot 200-milijonkrat.

Priporočene prodajne cene se bodo gibale med 69 in 499 evri z vštetim davkom na dodano vrednost.

Vas zanima več iz te teme?
Lenovo telefoni

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku