Telefoni
12.03.2020 06:01
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametni mobilni telefon, ki ga prepognemo kar trikrat

Pametni mobilni telefon TLC, ki ga lahko prepognemo kar trikrat, je navdušil mnoge.
Pametni mobilni telefon TLC, ki ga lahko prepognemo kar trikrat, je navdušil mnoge.

Prihodnost na področju pametnih mobilnih telefonov bo prepogljiva, kar so nakazali že številni vodilni proizvajalci telefonov. Kljub temu večjih uspehov na tem področju še ni, saj se je izkazalo, da so prepogljivi zasloni nadvse občutljivi. Razvoj na tem področju pa se nadaljuje, kar je nedavno dokazalo tudi podjetje TLC, in sicer s pripravo posebnega koncepta telefona.

Inženirji podjetja TLC so namreč pripravili pametni mobilni telefon, ki se prepogne kar trikrat. Ker posamični zaslon AMOLED po diagonali meri 16,9 centimetra oziroma 6,65 palca, to pomeni, da povsem raztegnjen zaslon meri 25,4 centimetra oziroma 10 palcev. Medtem ko je zaprt telefon nekoliko debelejši, je v raztegnjenem načinu videti kot elegantna tablica.

Odlično je bilo poskrbljeno tudi za avtonomijo delovanja, saj ima vsak del telefona vgrajeno lastno baterijo. Ker gre seveda šele za koncept, ne preseneča, da celota še ne deluje tako kot bi si končni uporabnik želel. Upajmo, da bo novost kmalu postala povsem delujoč izdelek in da jo bo mogoče uporabljati pri vsakdanjem delu, saj bi zagotovo poenostavila marsikatero opravilo.


Prijavi napako v članku