Telefoni
15.09.2020 13:15
Posodobljeno 9 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametni mobilni telefon 5G, ki najmanj seva je..

Realme X50 Pro je pametni mobilni telefon 5G, ki zdaleč najmanj seva.
Realme X50 Pro je pametni mobilni telefon 5G, ki zdaleč najmanj seva.

V zvezi z morebitno škodljivostjo mobilnih telefonov je bilo izvedenih že kar nekaj raziskav in študij, številne pa so tako ali drugače pokazale, naj elektromagnetna sevanja ne bi predstavljala nikakršnega tveganja za zdravje uporabnikov. Kaj pa tveganja v povezavi z najnovejšim mobilnim omrežjem 5G?

Če gre verjeti Mednarodni komisiji za zaščito pred neionizirajočimi sevanji (ICNIRP), je uporaba mobilnega omrežja 5G povsem varna, saj ne predstavlja nikakršnega tveganja za zdravje ljudi. Trenutno izpostavljenost sevanju baznih postaj mobilnega omrežja 5G namreč dosega le približno en odstotek vrednosti priporočenih ravni izpostavljenosti neionizirajočim sevanjem. Mobilni telefoni sicer dosegajo polovico meje priporočenega sevanja, v le v najslabših primerih. Pri vsakodnevni uporabi mobilnih naprav pa so ljudje izpostavljeni sevanju, ki je komajda odstotek od priporočene ravni sevanja. Pri tem velja še omeniti, da je Mednarodna komisija za neionizirajoče sevanje nedavno celo znižala najvišje priporočene ravni dovoljenega elektromagnetnega sevanja.

Med vsemi pametnimi mobilnimi telefoni 5G pa zdaleč najmanj seva telefon Realme X50 Pro. Sevanje pametnega mobilnega telefona pri glavi uporabnika znaša namreč zgolj 1,113 vata na kilogram oziroma 0,531 113 vata na kilogram telesne teže. Poleg tega gre za zmogljivo napravo, saj je opremljena z mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 865 5G, osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in 128 gigabajti vgrajenega prostora. Piko na i pa daje še zaslon AMOLED s 16,4-centimetrsko oziroma 6,44-palčno diagonalo in ločljivostjo 1.080 x 2.400 slikovnih točk.


Prijavi napako v članku