Računalništvo, telefonija
19.03.2017 14:21
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametni lonček za pametne lastnike

Bi obiskali vodilni tehnološki sejem CeBIT?
Bi obiskali vodilni tehnološki sejem CeBIT?

Najdemo jih v, skoraj, vsakem stanovanju ali hiši. Takšne in drugačne vrste rastlin, ki blagodejno vplivajo na počutje posameznika in hkrati estetsko obogatijo domove. Vendar pa je z rastlinami tudi veliko dela. Potrebna je zadostna količina svetlobe, pravilna lega v prostoru in seveda ustrezno zalivanje. Slednje je še toliko bolj težavno, če se za daljši čas odpravljamo na potovanje ali dopust.

V ta namen so pri podjetju Parrot izdelali pametni lonček Parrot Pot. Rastlino posadite v lonček. V tem pogledu ni nič posebnega. Vendar pa ima lonček poseben zbiralnik za vodo, ki ga morate napolniti. Prav tako ima lonček vgrajene senzorje, ki merijo temperaturo, vlago v prsti, svetlobo in podobne parametre. Na podlagi teh parametrov nato lonček sam določi kdaj je ustrezen čas za zalivanje rastline in koliko vode se bo za to uporabilo. To predstavlja največjo prednost uporabe lončka. Vse skrbi vam odzvame in lahko uživate v prednostih, ki jih prinašajo rastline, brez potrebe po časovno zamudnem delu. Edina skrb je, da je zbiralnik poln vode.

Pri tem vam je v pomoč tudi mobilna aplikacija. Slednja omogoča, da sproti spremljate vse izmerjene parametre in se tako prepričate, da je z vašo rastlino vse ok. Parrot Pot pri tem uporablja bazo informacij za več kot 8000 sort rastlin. Omenjena baza informacij je nato osnova za ustrezno zalivanje in s tem skrb za rastlino.

Lonček seveda in poceni. Slabih 150 ameriških dolarjev boste morali odšteti brez stroškov poštnine in ostalih morebitnih dajatev. Razvoj pametnih naprav za dom je še na začetku in temu primerne so tudi cene. Vendar pa ne bo dolgo trajalo, dokler se bo tudi to spremenilo in bodo podobni izdelki cenovno bolj dostopni.Prijavi napako v članku