Računalništvo, telefonija
01.07.2015 08:06
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametne naprave za vaše zdravje!

Postavite vaše zdravje na prvo mesto.
Pametne naprave za vaše zdravje!
Pametne naprave za vaše zdravje!

Pametne naprave so le tako pametne, kolikor nam dejansko lahko pomagajo pri premagovanju vsakodnevnih naporov. In kakšen cilj je lahko bolj nujen in plemenit, kot skrb za lastno zdravje? To so se verjetno spraševali snovalci linije izdelkov iHealth, ki jim je poleg očitne uporabnosti uspelo ustvariti moderno oblikovane pametne spremljevalce, ki pašejo v vsak dom in si vsaj zaradi izgleda zaslužijo predpono i.

Merilec sladkorja v krvi BG1 se z vašo pametno napravo poveže kar preko izhoda za slušalke, omogoča pa hiter prikaz sladkorja v krvi. Zaradi majhne in priročne oblika je primeren tudi za na pot, vaše rezultate pa lahko seveda delite preko e-pošte ali besedilnih sporočil. Na voljo je še brezžična različica BG5.

Z brezžično tehtnico iHealth Lite boste preko povezave Bluetooth pošiljali podatke o vaši teži ter s pomočjo namenske aplikacije lažje načrtovali vaše cilje. Za nekaj več podatkov o vaši telesni sestavi, boste morali poseči po brezžični tehtnici za analizo telesa HS5, ki poleg teže in ITM preko protokola Bluetooth prenaša podatke o vaši telesni maščobi, mišični masi, kostni masi, količini vode, dnevnem vnosu kalorij ter oceni trebušne maščobe, vse skupaj pa lepo grafično prikaže skupaj s trendi. Obe tehtnici lahko sicer uporabljate tudi brez povezave do vaše pametne naprave.

Krvni tlak boste spremljali in merili z brezžičnim merilcem krvnega tlaka in sicer v nadlaktni BP5 ali zapestni različici BP7. Obe iHealth napravi se povezujeta preko tehnologije Bluetooth ter beležita sistolične in diastolične vrednosti, srčni utrip in pulza. Pri BP5 boste lahko podatke primerjali z že izmerjenimi vrednostmi in razvrstitvenih tabel Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) preko barvitih prikazov ter uživali v grafih po meri.

Za merjenje sprememb nasičenosti kisika v krvi in srčnega utripa preko mobilne naprave predlagamo pulzni oksimeter PO3, ki beleži SpO2 in srčni utrip ter ga prav tako lahko uporabljamo brez pametne naprave.

Za konec omenimo še brezžični sledilec vaše aktivnosti in spanja iHealth Edge, s katerim nadzorujte vaše fizične aktivnosti in kvaliteto spanja preko pametnega telefona. Naprava izračuna korake, prehojene razdalje, porabljene kalorije in čas aktivnosti v minutah, poleg tega pa analizira kvaliteto vašega spanja ter je odporna na vdor vodo do globine 50 metrov. iHealth Edge deluje z brezplačno aplikacijo MyVitals za pregled vašega zdravja in je združljiv z iHealth merilci krvnega tlaka, tehtnicami in pulznim oksimetrom, polnite pa ga preko priključka USB.

Omenjenim napravam je dodana namenska aplikacija za hitro povezovanje z vašo Android ali Apple pametno napravo ter enostavno deljenje z vašimi prijatelji, družinskimi člani ali celo zdravniki. Za merilce krvnega tlaka (BP5 in BP7), tehnice (HS4S in HS5) in pulzni oksimeter (PO3) je na voljo aplikacija iHealth MyVitals 2.0, za merilec sladkorja v krvi pa iHealth Gluco-Smart, ki sta na voljo v spletni trgovini Play in iTunes.

>> Kliknite in sodelujte v nagradni igri, če si želite osvojiti iHealth brezžično tehtnico.


Prijavi napako v članku