Računalništvo, telefonija
13.12.2018 09:34
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Pametna jakna nas opozori, če pozabimo telefon

Pametna jakna Levi's je namenjena največjim tehnološkim navdušencem.
Pametna jakna Levi's je namenjena največjim tehnološkim navdušencem.

Podjetje Google nedvomno velja za enega izmed največjih inovatorjev na našem planetu. To so njegovi inženirji že pred časom dokazali tudi s pripravo pametne tkanine, ki jo je mogoče uporabljati za namene izdelave pametnih oblačil. Prvo pametno oblačilo Commuter X Jacquard je nastalo v sodelovanju s podjetjem Levi’s, uporabniki pa so ga pričakovano sprejeli z odprtimi rokami.

Sodelovanje med podjetjema na področju pametnih tkanin pa se bo nadaljevalo tudi naprej. Nova generacija pametnih jaken bo še boljša od predhodne, saj bo veliko bolj povezana s sodobno tehnologijo. Na svetovnem spletu so se namreč že pojavile govorice, da bo prihajajoče pametno oblačilo Jacquard podjetja Levi’s opremljeno s funkcionalnostjo, ki bo prav prišla pozabljivcem. Pametna jakna bo namreč uporabnike opozorila, če bodo pozabili na svoj pametni telefon.

Funkcija Always Together nas bo torej samodejno opozorila, če se bo naš pametni telefon preveč oddaljil od pametne jakne. Na telefon bomo prejeli opozorilo v navezi z zvočnimi opozorili in vibracijami, na rokavu jakne pa bomo začutili vibracijo, aktivirala se bo tudi svetilna dioda. Pametna jakna Levi’s Jacquard seveda ni poceni in je namenjena zgolj največjim navdušencem, saj je zanjo v Združenih državah Amerike treba odšteti kar preračunanih 310 evrov.


Prijavi napako v članku