Računalništvo, telefonija
18.08.2010 17:51
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Originalne HP-jeve kartuše zmogljivejše od združljivih neoriginalnih izdelkov

HP-jeve črnilne kartuše v povprečju natisnejo za 34,7 odstotka več strani kot ponovno napolnjene kartuše in združljive kartuše drugih blagovnih znamk.
HP-jeve črnilne kartuše v povprečju natisnejo za 34,7 odstotka več strani kot ponovno napolnjene kartuše in združljive kartuše drugih blagovnih znamk.

Podjetje HP je predstavilo rezultate neodvisne raziskave, ki kažejo, da originalne HP-jeve črnilne kartuše v povprečju natisnejo za 34,7 odstotka več strani kot ponovno napolnjene kartuše in združljive kartuše drugih blagovnih znamk.

V okviru raziskave je bilo preizkušenih več kot 1000 kartuš za črnilne tiskalnike. Originalne HP-jeve potrošne materiale so strokovnjaki primerjali z devetimi znanimi evropskimi blagovnimi znamkami ponovno napolnjenih in združljivih kartuš. Rezultati so pokazali naslednje:

· Pri preverjanju povprečnega števila natisnjenih strani je bilo z originalnimi HP-jevimi črnilnimi kartušami natisnjenih za 34,7 odstotka več strani kot z drugimi primerljivimi združljivimi izdelki. (3) V nekaterih primerih je bilo s HP-jevimi kartušami natisnjenih celo 350 strani več kot z drugimi kartušami, ki so bile vključene v raziskavo.

· Pri preizkušanju zanesljivosti so raziskovalci ugotovili, da je bila povprečna stopnja okvar ponovno napolnjenih in združljivih kartuš 15,7-odstotna . Pri originalnih HP-jevih črnilnih kartušah je stopnja okvar znašala le 1 odstotek.

»Ti rezultati znova dokazujejo, da originalne HP-jeve kartuše zagotavljajo boljšo kakovost in večjo vrednost kot ponovno napolnjene in predelane kartuše drugih blagovnih znamk,« je dejal David Joseph Ryan, podpredsednik oddelka za črnilne tiskalnike in spletne rešitve pri skupini za tiskanje in upodabljanje v podjetju HP. »Originalni HP-jevi potrošni materiali uporabnikom nudijo večjo zanesljivost in več natisnjenih strani. Ponovno napolnjene ali predelane alternativne rešitve ne zagotavljajo enakega števila natisnjenih strani in se pogosteje kvarijo.«

Opažene napake pri delovanju ponovno napolnjenih kartuš so vključevale lise na natisnjenih straneh, ki jih ni bilo mogoče odpraviti s čiščenjem; napake na kartuši, ki so preprečevala tiskanje; mešanje barv; močno puščanje barv iz kartuš in razpadanje kartuš med namestitvijo.

Skupno so preizkusili 920 ponovno napolnjenih tiskalniških kartuš in 102 HP-jevi tiskalniški kartuši, pri čemer so uporabili 19 tiskalnikov HP Deskjet 930 in 970, 11 tiskalnikov HP Deskjet 5650 ter 15 tiskalnikov HP Deskjet 6940.


Prijavi napako v članku