Računalništvo, telefonija
20.12.2005 07:44

Deli z drugimi:

Share

Oracle objavil rezultate poslovanja za drugo četrtletje

Podjetje Oracle je objavilo prihodke za drugo četrtletje fiskalnega leta 2006, ki v skladu z računovodskimi standardi (GAAP) znašajo 3,3 milijarde USD. V primerjavi z istim četrtletjem poslovnega leta 2005 so se povečali za 19%. Pro forma prihodki za drugo četrtletje pa so se zvišali za 23% in znašajo 3,4 milijarde USD. Dobiček na delnico v skladu z GAAP znaša 0,15 USD, kar v primerjavi z istim četrtletjem poslovnega leta 2005 predstavlja zmanjšanje za 2%. Pro forma dobiček na delnico pa se je v primerjavi z drugim četrtletjem poslovnega leta 2005 povečal za 16% in znaša 0,19 USD. Četrtletni čisti dobiček v skladu z GAAP znaša 798 milijonov USD, kar predstavlja zmanjšanje za 2%, pro forma dobiček pa se je v primerjavi z istim četrtletjem poslovnega leta 2005 povečal za 16% in znaša 972 milijonov USD. Prihodki od prodaje novih licenc za aplikacije so se v Severni Ameriki v skladu z GAAP povečali za 42%, celotni prihodki pa tako za 24%.

Celotni prihodki od prodaje programske opreme za drugo četrtletje (GAAP) so se povečali za 18% in znašajo 2,6, medtem ko pro forma celotni dohodek od prodaje programske opreme znaša 2,7 milijarde USD, kar v primerjavi z istim četrtletjem poslovnega leta 2005 predstavlja povečanje za 22%. Četrtletni prihodki od prodaje podatkovnih zbirk in Middelwara so se povečali za 5% in v skladu GAAP znašajo 785 milijonov USD. Prihodki od prodaje novih licenc za aplikacije so se povečali za 24% in v skladu z GAAP znašajo 266 milijonov USD. Prihodki od storitev v skladu z GAAP pa znašajo 675 milijonov USD, kar pomeni povečanje za 26%.

“Kljub temu, da se je valuta skozi četrtletje premikala skoraj 5% v napačno smer, lahko poročamo o prihodkih, ki znašajo 3,4 milijarde USD, kar pomeni 0,19 USD zaslužka na delnico,” je izjavila Oraclova predsednica ter CFO Safra Catz, in dodala: “Imamo že preko 300.000 naročnikov oz. pogodb s skupno letno vrednostjo 7,3 milijarde USD.”

“Najtežje je premagati SAP v Nemčiji, njihovi domači državi,” je povedal predsednik podjetja Oracle, Charles Phillips, in dodal: ” Vendar dejstvo, da je Oracle pridobil poslovanje z aplikacijam pri podjetju Karstadt, nemškem trgovcu na drobno in partnerju podjetja SAP, dramatično dokazuje, da naša vertikalna strategija na področju industrij deluje v vseh naših ciljnih industrijah.”

“Od našega prevzema pa do danes so stranke, ki uporabljajo izdelke podjetja PeopleSoft, izrazile znatno večje zadovoljstvo. To kaže tudi dejstvo, da sedaj z nami obnavljajo pogodbe v mnogo večjem številu kot tedaj, ko je bil PeopleSoft še samostojno podjetje. Tega namreč ni upal napovedati nihče. Ko pa so srečne stranke, smo srečni tudi mi,” je povedal direktor podjetja Oracle, Larry Ellison.


Prijavi napako v članku