Računalništvo, telefonija
01.06.2015 15:13
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Optoma s prvim 1080p “ultra short throw” projektorjem

Optoma s prvim 1080p “ultra short throw” projektorjem
Optoma s prvim 1080p “ultra short throw” projektorjem

Optoma je pravkar najavila novo serijo ultra short throw projektorjev, ki vključuje tako interaktivne kot klasične projektorje, ki svetijo pri 4000 lumnih, kar jih uvršča med najsvetlejše “kratkorazdaljne” projektorje. Ta enostavno namestljiva serija vključuje tudi prvi 1080p ultra short throw projektorja EH320UST ter EH320USTi in WXGA ločljiva modela W320UST ter W320USTi.

Rezultat je ogromna slika, ki jo celotno občinstvo brez težav spremlja brez senc predavatelja ali učitelja oz. tistega, ki nudi predstavitev. 1080p modeli lahko denimo projicirajo 2,5m diagonalo, iz le 55cm oddaljenega projektorja, kar je absolutno perfektna rešitev za učilnice ali sejne sobe, kjer so svetle in živahne barve v navezavi s kristalnim tekstom ključnega pomena.

Novi sistem nameščanja zagotavlja enostavno instalacijo in zvočno kalibracijo kar preko računalnika, medtem ko pride stenski nosilec vnaprej sestavljen za manj dela in hitro uporabo ter nudi več nastavljivosti za rabo na različnih tablah.

Lastniki Epson UST sistemov boste veseli dejstva, da lahko enostavno nadgradite na Optoma Full HD model z uporabo novega Optominega adapterja za nameščanje, saj se ta enostavno namesti na obstoječe stenske nosilce v le nekaj minutah.

Nova generacija TouchBeam prstno-dotične interaktivne tehnologije omogoča delo več uporabnikom hkrati, brez rabe namenskega pisala, s čimer lažje povečujemo, rišemo, vrtimo in drugače urejamo svoje slike in pisanje.

Ti Full 3D projektorji zmorejo prikazovati 3D vsebine s katerekoli 3D naprave, kot denimo 3D Blu-ray predvajalnikov in zadnje generacije igralnih konzol in pridejo z vgrajenimi 16W zvočniki izjemne kvalitete, ki brez težav zapolnijo večjo učilnico ali sejno sobo do zadnjega kotička. Za bolj zahtevne pa je na voljo tudi zvočni izhod za povezavo na zunanje zvočniške sisteme. Smo omenili ultra tih ventilator, ki ne moti niti tihe predstavitve?

Na voljo je tudi kar nekaj vhodnih možnosti, med katere štejemo 2 HDMI vhoda in 2 VGA, za lažje preklapljanje med Blu-ray predvajalnikom, računalnikom in drugimi viri slike zgolj s pritiskom na gumb.

Nova serija nudi tudi omrežno povezljivost, kar pomeni, da lahko projektorje upravljate oddaljeno preko RJ45. Kompatibilna programska oprema Crestron RoomView je v pomoč, kadar želite vklapljati ali izklapljati, nadzirati in upravljati do 250 povezanih projektorjev hkrati iz kateregakoli računalnika. Pomislite, koliko ur gorjenjažarnic lahko tako prihranijo vaši IT tehniki? Veliko projektorjev namreč ostane prižganih tudi ponoči, kar povzroča veliko nepotrebnih stroškov. Oddaljeni nadzor to odpravi.

Ker uporablja nova serija Optoma projektorjev DLP tehnologijo, lahko pričakujete enako kvaliteto slike skozi celoten življenjski cikel in praktično nič vzdrževanja, saj nimajo filtrov, ki bij morali čistiti. Na voljo je še poseben “Eco mode”, ki dodatno obvaruje vaš električni račun ter življenjsko dobo žarnice.

Za več informacij pokukajte na www.centerprojekcije.si.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LESTRA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri LESTRA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LESTRA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku