Hi-fi sistemi
Življenjski slog
30.03.2023 07:28
Posodobljeno 9 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Opremite svoj dom z glasbo

Integracija avdio opreme, povezana s televizorji in pametnim domom, postaja čedalje bolj vsakodnevna pri načrtovanju in gradnji novega oziroma prenavljanju starega doma.
Foto: ALS avdio.video
Foto: ALS avdio.video

Kaj je večsobni (multi-room) avdio sistem

Omogoča, da v vsak prostor postavite (oz. v spuščeni strop vgradite) par zvočnikov, ki se nato povežejo s centralnim sistemom. Sodobni multi-room sistemi med drugim omogočajo povezavo s klasičnim visoko kakovostnim stereo sistemom in celo integracijo s KNX pametnim domom.

Glavna prednost takšnega sistema je enostavnost uporabe s pomočjo pametnega telefona oz. tablice, obenem pa lahko v vsakem prostoru ob vsakem trenutku poslušate katerokoli glasbo želite ali pa prostore enostavno združite v skupino ter si tako delite glasbo v delu doma, kjer to želite.

Kakšna ideja stoji za tem?

Predstavljate si, da se v prijetnem jutru zbudite ob zvokih svoje najljubše skladbe, in ker ste si zaželeli kave, enostavno združite spalnico, hodnik in kuhinjo v isto skupino. Tako vas bo glasba spremljala od spalnice do kuhinje, kjer boste lahko uživali v jutranji kavi ter najljubši pesmi.

Ali pa si po večernem ritualu, ko otroke mirno položite v posteljo, zaželite mirnega večera na terasi v dvoje. Enostavno pograbite svojo tablico, izberite pravljico za lahko noč ter jo zavrtite v otroških sobah, sebi pa privoščite umirjeno glasbo s kakšnega izmed popularnih “chill out” radiev.

Kakšno opremo pa pri tem potrebujem?

Sistemi, ki omogočajo večsobni sistem, se med seboj razlikujejo, v osnovi pa se delijo na samostojne oz. sestavljene iz dveh ali večih komponent. Priporoča se, da se za začetek oglasite pri ponudniku izgradnje večsobnega avdio sistema, kjer boste predstavili svoje želje, tam pa vas bodo poslušali in pripravili optimalno rešitev za vaše potrebe. Izbira komponent je močno odvisna od števila in vrste prostorov, ki si jih investitor želi opremiti z zvokom.

Kaj pa, če v stanovanju že uporabljam vrhunski avdio sistem?

Za tiste, ki v domačem avdio sistemu že uživajo, ob enem pa bi si želeli tega spojiti s preostalim večsobnim sistemom, obstajajo različne rešitve. Tako lahko vaš obstoječi avdio sistem brez težav postane del hišne avdio integracije.

Nekateri zvočniki imajo tako ”starinski” izgled?

Do določene mere se lahko strinjamo tudi s takšnimi opazkami največkrat nežnejšega spola, ko se izbira oprema ozvočenja, vendar to vseeno ni pravilo. Angleški proizvajalec KEF je v tem mesecu predstavil prenovljeno serijo svojih najbolj prodajanih zvočnikov z oznako R kot Reference. Proizvajalec je ob samem razvoju zvočnikov veliko časa vložil tudi v moderen dizajn s pridihom klasike. Minimalistične linije z ozko podobo ter dva nova “finiša” za posameznike, naveličane klasičnih barv. Zvočniki z zvočnimi enotami, ki se podajajo ohišju, so v svetu avdiofilizma prava redkost. Sicer pa ima omenjeni proizvajalec v svoji ponudbi tudi t.i. brezžične avdio sisteme, pri katerih je potrebno zvočnike le priklopiti v električno omrežje. Preostalo se upravlja preko telefona/tablice ali po želji z daljincem. Lahko pa se tudi povežejo s televizorjem in se ob njegovem vklopu samodejno vklopijo tudi sami ter prevzamejo funkcijo vgrajenega zvočniškega sistema.

Lastnik podjetja ALS avdio.video, Aleš Osolnik, pove, da poznajo rešitev za vsako željo, je pa zelo priporočljivo, da se o integraciji avdio sistema v domu začne razmišljati ob samem načrtovanju le-tega. Na sedežu podjetja v Domžalah imajo tudi razstavni salon, kjer si lahko ogledate kar nekaj zanimivosti, večsobno avdio rešitev in prave HiFi sisteme.

Obiščite jih. (P.R.)


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ALS AI d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ALS AI d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

ALS-1 poslovne rešitve

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ALS AI d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več
Zlati partner

ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Vas zanima, kako vzpostaviti trajno in dobičkonosno komunikacijo s ključnimi ciljnimi skupinami, ki so pomembne za uspešno poslovanje podjetja in njegovo pozitivno podobo v javnosti? ... Več
Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več