Telefoni
29.04.2013 09:21

Deli z drugimi:

Share

Oppo R809T: Ekstremno tanek mobilnik z gigantskim zaslonom

Podjetje Oppo bo še pred poletjem ponudilo v prodajo pametni mobilni telefon z oznako R809T, ki se ponaša z izjemno kompaktnim ohišjem, zmogljivo strojno opremo in Androidom 4.2. Izredno tanek mobilnik bo sprva naprodaj le na Kitajskem, z malo sreče pa bi lahko zašel celo na staro celino.
Mobilnik Oppo R809T se ponaša z izjemno kompaktnim ohišjem, zmogljivo strojno opremo in Androidom 4.2.
Mobilnik Oppo R809T se ponaša z izjemno kompaktnim ohišjem, zmogljivo strojno opremo in Androidom 4.2.

Podjetje Oppo nas je prijetno presenetilo z novim pametnim mobilnim telefonom Android, ki se lahko pobaha tako z gigantskim zaslonom kot nadvse tankim ohišjem. Mobilnik s prodajno oznako R809T je namreč opremljen s 4,7-palčnim (11,9-centimetrskim) zaslonom in v debelino meri komajda 6,93 milimetrov. Ker zaslon ponuja izris slik z ločljivostjo 1.280 x 720 slikovnih točk (format 720p), je ta primeren tako za pregledovanje dokumentov in spletnih strani kot predvajanje večpredstavnostnih vsebin in igranje iger.

Čeprav ohišje pametnega mobilnega telefona R809T v debelino meri manj kot sedem milimetrov, je inženirjem podjetja Oppo vanj uspelo stlačiti zmogljiv 4-jedrni procesor frekvence 1,2-gigaherca, gigabajt sistemskega pomnilnika, digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk in spletno kamero ločljivosti dveh milijonov točk. Piko na i daje mobilni operacijski sistem Android 4.2 Jelly Bean.

Podjetje Oppo bo pametni mobilni telefon R809T ponudilo v prodajo še pred poletjem, njegova maloprodajna cena pa naj bi se gibala okoli preračunanih 450 evrov. Izredno tanek mobilnik bo sprva naprodaj le na Kitajskem, z malo sreče pa bi lahko konec poletja zašel celo na staro celino.

Vas zanima več iz te teme?
Oppo telefoni

Prijavi napako v članku