Igre
21.09.2011 16:44
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Opis igre “Resistance 3”

Opis igre "Resistance 3"
Opis igre "Resistance 3"

Serijo “Resistance” smo prvič pognali koncem leta 2006, na tedaj še sveže razpakiranih Playstation 3 konzolah. Igra ni bila slaba, vendar je ponudila zgolj povprečno igralno izkušnjo, kar si je razvijalna ekipa studia Insomniac Games vzela k srcu in igričarjem po dveh letih navrgla precej izboljšano nadaljevanje, ki še vedno ni bilo popolno. Jim je v tretje končno uspelo?

Na zastavljeno vprašanje lahko kajpak odgovorimo z velikim DA, saj je “Resistance 3” to, kar so ljubitelji serije želeli videti že leta 2006. Vzdušje skozi kampanjo je izjemno, saj so avtorji uspeli odlično prikazati občutek, da za človeško raso bije zadnja ura. Mesta so uničena, 90 % zemeljske populacije pa je mrtve ali pa transformirane v Himere, medtem ko se preostanek človeške rase zavoljo svojega preživetja skriva v podzemnih rovih, skupaj z našim novim protagonistom imenovanim Joseph Capelli.

Če spomnimo, Joseph nas je spremljal že skozi zgodbo predhodnika, nas pa je igra postavila v vlogo Nathana Hala, ki je zaradi okužbe z virusom Himere postajal čedalje bolj podoben le-tem, zaradi česar ga je Capelli umoril. S tem si je prislužil takojšnjo razrešitev vojaške dolžnosti, nakar se je nedolgo zatem poročil z njegovo polsestro Susan, s katero sta ustvarila tudi otroka. Njuno življenje je za dane razmere dokaj mirno, vse dokler nekega dne Josepha ne obišče star znanec – dr. Malikov. Ta želi, da ga Joseph pospremi na poti do New Yorka, kjer so Himere odprle meddimenzijsko pot skozi katero nameravajo na Zemljo priti še bolj trdovratne Himere.

Naša naloga je seveda zapreti to odprtino, a to je precej lažje rečeno kot storjeno, saj nam bo pot do New Yorka oteževalo na ducate sovražnikov vseh vrst. Ti se med sabo precej razlikujejo, saj medtem ko bodo nekateri skakali kot kobilice, bodo drugi ostali trdno na tleh in se branili s ščiti, ki jih bomo lahko onesposobili le z EMP granatami. Omembe vredne so tudi šefovske bitke, kjer so avtorji zopet pripravili nekaj velikanskih šefov. Ob srečanju s temi me je navdušilo predvsem dejstvo, da imamo na voljo manjšo »areno«, kjer se lahko skrivamo v podzemni železnici in imamo na voljo več strani, s katerih napadamo šefa. Na pomoč bodo celo priskočile Himere, a do nas še vedno ne bodo prijazne.

Za namene iztrebljanja Himer so nam avtorji namenili precej obširno orožarno, z orožji s strani človeške rase in tistih s strani Himer. Večino orožij že poznamo, z nekaj novimi orožji, kot sta ostrostrelna puška »DeadEye«, ki obenem velja za najmočnejše orožje v igri in »Mutator«, ki bo sprožila na sovražnikovi koži precej nevarne izpuščaje, ki nato tudi eksplodirajo.

Večigralski del igre “Resistance 3” je tokrat znova doživel izboljšave napram predhodniku. V slednjem smo namreč imeli nalinijske spopade do 64 igralcev na enem strežniku razdeljenih v dve ekipi, zaradi česar bi lahko rekli, da je na trenutke vladala zmeda. V ta namen imamo tokrat strežnike le za 16 igričarjev, vendar akcije zaradi tega ni nič manj. Na voljo so že poznani igralni načini (Deathmatch, Team Deathmatch itd.), predstavljenih pa je bilo celo nekaj novih, imenovanih Deathmatch small, za igričarje, ki radi igrajo z manjšim številom igralcev, War Games, kjer moramo opravljati razne naloge, Breach, v katerem napadamo oziroma branimo reaktorje in način Chain Reaction. Tukaj se igričarji, razdeljeni v dve ekipi, potegujejo za nadzor manjših delčkov mape, obenem pa morajo poskrbeti, da je meddimenzijska pot, s katero smo se srečali že v kampanji, odprta oziroma zaprta, če igramo na človeški strani.

Skupaj z večigralskim načinom so avtorji okrnili tudi co-op način. V predhodniku se je lahko v sodelovalni kampanji preko spleta pomerilo do osem igralcev, medtem ko je bilo v “Resistance 3” to število zmanjšano na zgolj dva igralca, s čimer so dokazali, da več ni vedno boljše, kajti igranje v sodelovalnem načinu je sedaj precej bolj osredotočeno.

“Resistance 3” je še ena izmed mnogih iger, ki so izšle v letošnjem letu ekskluzivno za konzolo Playstation 3. Njena kampanja je precej razgibana in avtorji so jo uspeli ohraniti svežo skozi celotno dolžino, ki se razteza od pet pa do 12 ur, odvisno od težavnosti. Po končani kampanji pa vas čaka še precej zanimiva večigralska komponenta, ki jo boste igrali še mesece in mesece.


Test igre nam je omogočilo podjetje Primaline, d. o. o.

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre

Prijavi napako v članku