Igre
21.07.2011 10:12

Deli z drugimi:

Share

Opis igre Alice: Madness Returns

Opis igre Alice: Madness Returns
Opis igre Alice: Madness Returns

Dobro desetletje je odkar so igričarji na svojih računalnikih lahko pognali igro z imenom American McGee’s Alice. Ta je bila izdelana pod vodstvom razvijalca American McGee in igra je bila s strani kritikov in igričarjev očitno sprejeta dovolj dobro, da so se avtorji odločili napraviti nadaljevanje.

A glede na to, da je razvijalni studio Rogue Entertainment, ki je razvil prvinca zaprt že od leta 2001, je bil razvoj nadaljevanja, potisnjen v roke šanghajskemu studiu Spicy Horse, ki ga je ustvaril American McGee. In po dobrih dveh letih razvoja se je na prodajnih policah končno znašlo nadaljevanje, tokrat z naslovom Alice: Madness Returns.

Zgodba skozi katero tokrat popeljemo Alice se navezuje na svojega predhodnika, v katerem je Alice v požaru izgubila svojo sestro in starša. To jo psihično uniči, zaradi česar je zadnje desetletje preživela v psihiatrični bolnici, kjer so jo želeli pozdraviti s pomočjo hipnoze, a kaj kmalu spoznamo, da zdravljenje ni bilo ravno učinkovito. Alice namreč začenja videvati stvore iz čudežne dežele kar sredi belega dne, nakar Alice popolnoma zapade v svoj čudežni svet, kjer bomo tokrat odkrivali resnico o družinski tragediji iz prvinca.

Čudežna dežela bo igralcem prvinca na prvi pogled sicer delovala nekoliko domače, vendar avtorji so se potrudili, da dlje od tega ne gre, saj so ustvarili popolnoma novo in temačno okolje, ki se iz poglavja v poglavje močno razlikuje. Tukaj lahko omenimo še to, da bomo z vsakim poglavjem prejeli nova oblačila za Alice, vsako izmed njih pa ima svoje prednosti. Obenem nas v čudežni deželi čaka nemalo novih sovražnikov in skrivnosti. Seveda so avtorji za popolno vzdušje ob igranju morali igričarjem omogočiti pomanjšanje Alice, kar nam omogoči plazenje skozi miniaturne ključavnice in podobno. Stranski produkt pomanjšanja pa je tudi prikaz prej nevidnih poti in prehodov, ki nas vodijo do delnih spominov iz Alicine preteklosti.

Prvinec je ob svojem izidu, poleg zanimivega koncepta, prikazal za svoj čas tudi precej nadpovprečno grafično plat. Temu tokrat žal ni tako, saj Alice: Madness Returns grafično ne blesti, temveč je v nekakšnem povprečju med današnjimi igrami, kar nikakor ni slabo, saj čudežna dežela še vedno izgleda čudovito.

Če pogledamo igro Alice: Madness Returns je že na prvi pogled očitno, da je imela igra ogromno potenciala, katerega pa avtorji niso izkoristili kot bi ga lahko. A kljub vsem svojim napakam je Alice: Madness Returns zanimiva in dovolj dobra igra, ki si zasluži biti preigrana.

Test igre nam je omogočil Colby d.o.o.

Vas zanima več iz te teme?
Electronic Arts igre

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Srebrni partner

TEAL d.o.o., Outletko.si

Kidričeva ulica 5, 3270 Laško, Tel: 03 734 00 70
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1991. Od samega začetka se ukvarjajo s prodajo računalniških komponent. Leta 1999 so odprli poslovno enoto (trgovino) v Celju, pričeli pa so tudi ... Več
Zlati partner

RMC Pro d.o.o.

Brilejeva 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 36 33, 031 475 850
Podjetje RMC Pro vam bo pomagalo pri postavljanju in uresničevanju strateških ciljev. Kolikokrat ste se kot odgovorni, kot lastnik podjetja, kot direktor, kot vodja projekta spraševali, ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več