Igre
03.09.2014 14:47
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Opis humoristične igre Counterspy

Opis humoristične igre Counterspy
Opis humoristične igre Counterspy

Pred nekaj dnevi je na Sony-jovih konzolah izšla še ena zanimiva neodvisnica imenovana Counterspy. Dogaja se v alternativni verziji hladne vojne, na kar opozarja zabaven, lep umetniški stil, ki spominja na igre tipa Team Fortress in No One Lives Forever.

Igraš agenta, domišljijsko poimenovanega Agent, ki dela za vohunsko agencijo COUNTER. Tam se trudijo, da ne pride do nuklearne vojne, in s tem težijo tako imperialistom (Ameriki) kot socialistom (USSR). Igranje je razdeljeno na majhne misije, v katerih moraš ukrasti dele raznih načrtov in preprečiti sprožitev jedrske rakete..

Ko misijo uspešno opraviš, te igra vrne nazaj na mapo sveta, kjer lahko prosto izbiraš, kam se boš infiltriral v naslednji misiji – ali v imperialistično ali pa socialistnično bazo. Na tvojo odločitev zna vplivat več faktorjev, kot je število načrtov, ki jih lahko najdeš, količina denarja, stopnja Defcona – večja kot je, težje in bolj riskantna bo misija.

Skozi stopnje boš naletel na veliko vojakov, katere lahko odstraniš tiho s plazenjem za hrbti ali streljanjem z utišanim orožjem, oziroma glasno s streljanjem v eksplozivne sode ali uporabo težjih orožij. V obeh primerih moraš pohiteti, saj se v nasprotnem primeru zviša Defcon level – tega pa zbijaš tako, da uspešno tiholaziš in odstraniš vse vojake v sobi razen oficirja, ki se ti nato preda in zniža Defcon za eno stopnjo.

Ko zbereš dovolj denarja ali načrtov/formul za orožja in nadgradnje si jih lahko nato pred misijo opremiš. S sabo lahko nosiš štiri orožja, ki segajo od pištol, brzostrelk, šibrovk in utišane verzije teh, ter tri nadgradnje, s katerimi imaš več zdravja, znižaš defcon level, tišje hodiš… Ponavadi so bonusi zelo dobro skriti, zato se splača dobro raziskati stopnjo.

A na žalost je samo igranje precej plitko, saj se večinoma le skriješ za steber (kjer igra iz 2D pogleda preklopi v 3D), postreliš sovražnike in greš naprej. Konec dosežeš po kakšnih desetih misijah z uspešnim zbiranjem načrtov, kar bo trajalo nekje dve, tri urice. Potem lahko začneš zadnjo misijo in končaš igro, razloga za ponovno igranje pa skorajda ni, razen če hočeš testirati vse nadgradnje in orožja.

Bi pa vseeno priporočil, da jo kupite v razprodaji, saj te zna zabavati za en deževen nedeljski dopoldan. Veliko k temu pripomore že prej omenjen lep umetniški stil in seveda humor, ki se norčuje iz vojakov ter obeh strani hladne vojne.

Ocena: 62/100

Plus:

– lep grafični stil

– humor

– skrivnosti

Minus:

– kratka in plitka

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Zlati partner

XLAB d.o.o.

Pot za brdom 100, 1000 Ljubljana, Tel: 01 244 77 50
XLAB: profesionalen tehnološki inovator XLAB je globalno IT podjetje, osredotočeno na področje oddaljenega namizja (ISL Online), upravljanja in avtomatizacije hibridne infrastrukture ... Več
Zlati partner

CREAplus d.o.o.

Dolenjska cesta 242b, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 42 70
CREAplus d.o.o. je družba za zastopstva, mednarodno distribucijo in sistemsko integracijo sodobnih rešitev s področja računalniške varnosti in kriptografije ter za načrtovanje, ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ... Več