Spletni brskalniki
28.06.2011 16:12

Deli z drugimi:

Share

Opera 11.50 že na voljo!

Opera 11.50 na voljo za prenos!
Opera 11.50 na voljo za prenos!

Nedavno smo si lahko na naše računalnike naložili čisto svež Mozillin Firefox 5 in če vas ta ni navdušil lahko preizkusite novo verzijo brskalnika Opera, ki je kljub svojim malim tržnim deležem zelo odličen brskalnik. Tokrat gre za verzijo 11.50, v kateri nas pričaka nemalo novosti.

Prva in obenem najbolj opazna razlika v novi različici Opere je seveda spremenjen in dodelan uporabniški vmesnik. V ta namen imamo sedaj na voljo bolj čist in eleganten izgled brskalnika, ki ga ne kvarijo veliki gumbi. Naslednja sprememba pa zadeva Speed Dial, ali po domače – stran na kateri imamo prikazane naša priljubljena spletna mesta. Tukaj lahko v Opera 11.50 prikažemo tudi vtičnike, kot so vreme, zadnje novice z naše priljubljene spletne strani in podobno.

V drobovju brskalnika se prav tako skrivajo izboljšave, ki tokrat zajemajo hitrejši izris vektorskih slik SVG, izboljšano podporo jezika HTML5, izboljšano sinhronizacijo gesel med brskalniki na različnih računalnikih in kot vedno, odkrite napake pri pretekli verziji.

Brskalnik lahko prenesete na povezavi http://goo.gl/9uQn ali pa preprosto odsurfate na domačo stran brskalnika Opera.

Vas zanima več iz te teme?
Opera brskalnik

Prijavi napako v članku