Telefoni
11.03.2014 07:34

Deli z drugimi:

Share

Onyx MIDIA InkPhone: Prvi e-bralnik z mobilnim telefonom!

Bralniki elektronskih knjig bodo odslej omogočali tudi opravljanje telefonskih pogovorov!
Bralniki elektronskih knjig bodo odslej omogočali tudi opravljanje telefonskih pogovorov!

Bralniki elektronskih knjig so med ljubitelji knjižnih del vse bolj priljubljeni, saj so izjemno priročni za prenos, enostavni za uporabo in se lahko pobahajo z večtedensko avtonomijo delovanja. Podjetje Onyx bo z njegovim novim »izumom« priljubljenost tovrstnih naprav pognalo v nebo, saj je na računalniškem sejmu CeBIT 2014 predstavilo prvi e-bralnik MIDIA InkPhone z vgrajenim čistokrvnim mobilnim telefonom. Novost je namreč opremljena s prirejenim mobilnim operacijskim sistemom Android 2.3 Gingerbread ter nudi podporo za mobilna omrežja EDGE in GSM.

Prvi e-bralnik z vgrajenim mobilnim telefonom Onyx MIDIA InkPhone je opremljen z na dotik občutljivim zaslonom s 4,3-palčno (10,9-centimetrsko) diagonalo, ki po vsej verjetnosti ponuja izris slik z ločljivostjo 800 x 480 slikovnih točk. Preostala strojna oprema pa obsega še procesor frekvence enega gigaherca, sistemski pomnilnik kapacitete 512 megabajtov, vgrajeni pomnilnik s štirimi gigabajti prostora ter brezžični povezavi Bluetooth in Wi-Fi. Tu najdemo še režo za pomnilniško kartico microSD ter baterijo kapacitete 1.800 miliamper ur, ki ob vključeni mobilni povezavi zagotavlja dva tedna avtonomije.

Elektronski bralnik z vgrajenim mobilnim telefonom Onyx MIDIA InkPhone naj bi bil v mesecu aprilu najprej naprodaj v Nemčiji in na Poljskem. Njegova maloprodajna cena naj bi se vsaj sodeč po prvih ocenah gibala okoli 140evrov.


Prijavi napako v članku