Računalništvo, telefonija
19.06.2008 09:32
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Online rezervacije letalskih vozovnic

Kompas d.d. – največji prodajalec letalskih kart v Sloveniji – je tik pred začetkom turistične sezone na svojem portalu www.kompas.si omogočil tudi online rezervacije letalskih vozovnic po celem svetu.

Kompasov sistem simultano išče po sistemih 72 nizkocenovnih letalskih prevoznikov (Rynair, easyJet…) in globalnem distribucijskem sistemu Amadeus, v katerem ima ponudbo za letalske polete 95 klasičnih letalskih prevoznikov (Lufthansa, Adria Airways…). Rezultati iskanja iz vseh teh virov so združeni v en izpis tako, da lahko uporabnik sam izbere najugodnejši oz. najustreznejši let ter ga rezervira preko spletne strani. Plačilo je možno tako s kreditnimi karticami kot tudi plačilnim nalogom na TRR, razen pri nizkocenovnih prevoznikih, kjer je plačilo možno le s kreditnimi karticami.

Pri nizkocenovnih prevoznikih je možno določiti radij, v okviru katerega se preišče tudi ponudba po okoliških odhodnih in namembnih letališčih. Tako se v izpisu večih ponudb takoj vidi, ali je bolj ugodno leteti iz Ljubljane, Zagreba ali npr. Benetk.

Rezervacije letalskih vozovnic preko spleta so enostavne in hitre. Ko stranka izbere let in vnese svoje podatke, gre rezervacija neposredno v globalni distribucijski sistem (GDS) Amadeus ali pa v sistem nizkocenovnega prevoznika. Stranka po opravljenem plačilu prejme elektronsko karto po e-pošti. Rezervacije letalskih vozovnic so na voljo na naslednji povezavi http://www.kompas.si/letalske-vozovnice-karte/.


Prijavi napako v članku