Računalništvo, telefonija
14.04.2011 16:33

Deli z drugimi:

Share

Onkyo TX-NR609: Vhodni model 7.2 kanalnega AV sprejemnika za leto 2011

Produkt leta 2010 v razredu najboljši ojačevalnik za domači kino po izboru priznane revije What Hi-Fi Onkyo TX-SR608 je dobil naslednika.
Onkyo TX-NR609 : Onkyev vhodni model 7.2 kanalnega AV sprejemnika za leto 2011
Onkyo TX-NR609 : Onkyev vhodni model 7.2 kanalnega AV sprejemnika za leto 2011

Onkyo TX-NR609 že v imenu pove (oznako SR je zamenjala oznaka NR, ki označuje Network), da ima novi AV sprejemnik možnost povezave z žičnim oz. ob nakupu brezžičnega LAN adapterja brezžičnim omrežjem. Onkyo TX-NR609 omogoča, da na AV sprejemniku predvajamo glasbo preko oddaljenega računalnika, poslušamo internetne radie in kar je za vse gadget freake najpomembneje, izvajamo posodabljanje programske opreme.

AV sprejemnik Onkyo TX-NR609 je s svojim 7.2 kanalnim ojačevalnikom (160W na kanal pri 6ih Ohimh) ostal nespremenjen, saj je že pretekli model podpiral HDMI standard 1.4 (3D), nadgradili pa so ga z Marvell Qdeo tehnologijo, ki omogoča “upscaling” do ultra visoke 4k resolucije. Na žalost takšne resolucije današnji televizorji še ne podpirajo, vendar čemu bi se upirali tehnologiji prihodnosti.

Prednja stran Onkyo TX-NR609 razkriva posodobljen in večji display ter USB vhod, na katerega lahko priklopimo USB ključek ali disk. Lastnike iPod-ov in preostalih Apple-ovih naprav pa bo razveselila novica, da lahko sedaj njihov priljubljen predvajalnik, telefon ali tablet s pomočjo kabla priklopijo direktno v USB vhod Onkyo TX-NR609 in si predvajajo glasbo shranjeno na njihovih napravah.

Dodatni tehnični podatki Onkyo TX-NR609 razkrivajo podporo brezizgubnega (lossless) Dolby TrueHD in DTS-HD Master Audio dekodiranja ter Dolby ProLogic IIz in Audyssey DSX podporo (v primeru uporabe sedmih zvočnikov).

S ceno 599.00 EUR, Onkyo TX-NR60 definitivno predstavlja najbolj racionalno izbiro, ko primerjamo vrednost in izjemno funkcionalnost, ki je želja vsakega ljubitelja domačega razvedrila.


Prijavi napako v članku