Računalništvo, telefonija
14.03.2008 10:13

Deli z drugimi:

Share

»Oglaševalec leta« za leto 2007 je podjetje Engrotuš

Kot vsako leto tudi letos poteka Slovenski oglaševalski festival (SOF), na katerem se zbere celotna oglaševalska stroka Slovenije ter se podelijo nagrade za delo v preteklem letu. Zmagovalec izbora in dobitnik nagrade Oglaševalec leta, ki jo vsako leto podeljuje Slovenska oglaševalska zbornica, je za leto 2007 postalo podjetje Engrotuš. Izbor je tudi tokrat potekal v treh krogih. V zadnjem krogu se je za nagrado potegovalo pet nominirancev. Komisija, ki je med njimi izbrala zmagovalca, je svojo odločitev sprejela soglasno. Predstavniki SOZ bodo nagrado podelili na zaključni prireditvi s podelitvijo nagrad 17. SOF-a, ki bo potekala danes, 14. marca 2008 v GH Bernardin v Portorožu.

Izbor Oglaševalca leta za leto 2007 je potekal v treh krogih. V prvem krogu so lahko sodelovali vsi člani SOZ, pri čemer je lahko posamezni član predlagal le enega kandidata. Tudi v drugem krogu so imeli pravico glasovanja vsi člani SOZ, vsak je imel en glas. V tretji, zaključni krog se je uvrstilo tistih pet nominirancev, ki so v drugem krogu prejeli največje število glasov. Za nagrado so se tako potegovala podjetja / v abecednem vrstnem redu/: Engrotuš, Mobitel, Porsche Sovenija – blagovna znama Audi, Radenska in Simobil.

Končni izbor je opravila sedemčlanska komisija v sestavi: predsednik upravnega obora SOZ Roman Berčon, trije predstavniki Slovenskega združenja oglaševalcev: predsednica SZO Barbara Zmrzlikar, mag. Boštjan Jenko, Tanja Tuš, predsednica upravnega odbora Slovenskega združenja oglaševalskih agencij Špela Levičnik Oblak; predsednik Slovenskega združenja medijev mag. Zoran Trojar in predsednik Oglaševalskega razsodišča Cene Grčar na podlagi širših utemeljitev kandidatur, ki so vključevale tudi ključne kreativne rešitve.

Pri odločanju je komisija izhajala iz izhodišč, kot jih opredeljuje način izbora Oglaševalca leta za leto 2007: Oglaševalec leta 2007 je tisto podjetje, ki je v preteklem letu izstopalo predvsem z izvirnostjo in inovativnostjo svojega nastopa na trgu ter tako na svojevrsten način zaznamovalo preteklo leto v komunikacijskem smislu. Pri tem je komisija upoštevala tudi inovativnost pri doseganju ciljnih skupin ter kreativnost in konsistentnost komunikacijskih sporočil, ki se odražata v celostni komunikacijski odličnosti.

Odločitev o dobitniku nagrade Oglaševalec leta za leto 2007 je komisija sprejela soglasno in svoj izbor utemeljila:

Družba Engrotuš deluje v eni izmed najbolj konkurenčnih in dinamičnih panog na slovenskem trgu, ki jo je v preteklih letih zaznamoval tudi komunikacijsko agresiven vdor tujih diskontnih verig. Kot odziv na obstoječo in porajajočo se konkurenco je Engrotuš v začetku leta 2007 nastopil z novo komunikacijsko kampanjo, s katero je izbrani ciljni javnosti predstavil svojo strateško preusmeritev iz cenovno orientiranega trgovca v ponudnika visoko kakovostnih izdelkov po ugodnih cenah.

Uresničevanje nove strategije je potekalo v obliki raznolikih projektov s temeljnim namenom doseganja višjih standardov kakovosti tako na ravni delovnih procesov kot na ravni izvedenih storitev in ponujenih izdelkov. Svojo strateško preusmeritev je Engrotuš celovito podprl tudi z ustrezno komunikacijsko kampanjo v središču katere je bilo zagotavljanje kakovosti in katere komunikacijski cilj je bil izgraditi prepoznavnost in zavedanje o Tuševem zagotavljanju kakovostne ponudbe kakor tudi vseh poslovnih procesov in postopkov v verigi od dobave do košarice.

Podjetje je tako na učinkovit način povezalo strateško in komunikacijsko raven ter se uspelo v percepciji ciljne javnosti pozicionirati z želenim primarnim atributom kakovosti. Slednje je skupaj z atributi svežine ponudbe, prijaznosti osebja in ugodnih cen poosebilo z likom Teje Stuša, prijazne in simpatične managerke kakovosti. Sporočilnost lika je nadgrajena in okrepljena še z novim korporativnim sloganom “Vedno boljši”, ki na jasen način povzema nenehno prizadevanje podjetja za kakovost.

K učinkovitemu doseganju zastavljenih komunikacijskih ciljev je prispeval tudi premišljeno izbran splet komunikacijskih orodij in kanalov, z integracijo katerih je doseženo tudi njihovo sinergijsko delovanje. Podjetje je uporabilo klasične in alternativne komunikacijske kanale, med orodji komunikacijskega spleta pa je dalo poudarek predvsem oglaševalskim orodjem. Poseben poudarek so namenili tudi zaposlenim kot nosilcem vrednot podjetja.

S pogumnim marketinškim pristopom repozicioniranja s cenovno osredotočenega trgovca na ponudnika kakovostnih proizvodov po ugodnih cenah so želena komunikacijska sporočila učinkovito povezali in celostno ter konsistentno predstavili izbrani ciljni javnosti in se obenem jasno diferencirali od drugih ponudnikov znotraj trgovinske panoge.”

Nagrado Oglaševalec leta so v preteklih letih osvojila podjetja: Petrol, Belinka, Revoz, Delo, Športna loterija Slovenije, Pivovarna Laško, Krka, Mercator, Mobitel (2002 in 2003), Proconi (Pogrej in pojej), Si.mobil ter za leto 2006 ponovno Mobitel.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več
Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Srebrni partner

TEAL d.o.o., Outletko.si

Kidričeva ulica 5, 3270 Laško, Tel: 03 734 00 70
Podjetje je bilo ustanovljeno leta 1991. Od samega začetka se ukvarjajo s prodajo računalniških komponent. Leta 1999 so odprli poslovno enoto (trgovino) v Celju, pričeli pa so tudi ... Več
Zlati partner

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več