Računalništvo, telefonija
06.03.2014 09:02

Deli z drugimi:

Share

Prodaj svoj stari računalnik

Ali je mogoče, da bi vaš star, a še vedno delujoč računalnik lahko postal nekomu pomembna pridobitev?
Odkup računalnikov in prenosnikov staro za novo
Odkup računalnikov in prenosnikov staro za novo

Rabljene računalnike v Sloveniji prevzemajo v zbirnem centru podjetja PoceniPC, ki se že nekaj let ukvarja s prodajo rabljenih računalnikov, ki jih odkupujejo od večjih podjetij po Evropi.

Dejavnost so dopolnili še z novo storitvijo staro za novo, t.j. odkup računalnikov, prenosnikov, monitorjev in tablic v zameno za nekaj novega. Odkup računalnikov poteka tako, da na njihovi spletni strani vpišete podatke o napravi, ki jo želite oddati. Strokovnjaki, na podlagi vnesenih podatkov, določijo odkupno vrednost, ki je pogojena s starostjo, stanjem in karakteristikami naprave. V kolikor se z odkupno vrednostjo strinjate, napravo pošljete v zbirni center. Napravo nato pregledajo, neuporabne dele oddajo v reciklirani center in jih nadomestijo z novimi, napravo očistijo ter vrnejo na prodajne police, vam pa pošljejo kupon v višini odkupne vrednosti, ki ga lahko unovčite na PoceniPC.com.

Za nakup rabljenega računalnika ali prenosnika se je uveljavilo ime reuse ali ponovna uporaba, kar v Sloveniji šele spoznavamo, medtem, ko je v tujini že uveljavljena praksa. Podjetja in posamezniki oddajajo odslužene računalnike v posebne zbirne centre, kjer jih spretne roke serviserjev očistijo nesnage (tako znotraj kot zunaj), ponovno zapakirajo in prodajo po nižji ceni. Taka računalniška oprema je namenjena široki uporabi – zaradi nižje prodajne cene je zelo dobrodošla pri omejenem proračunu; zanimiva je za posameznike ali podjetja, ki ne potrebujejo visoko zmogljivih računalnikov ali niso pripravljeni investirati vanje.

Na voljo imate dve poti. Prva je, da namesto novega, kupite rabljen prenosnik ali računalnik, ki ima zagotovljeno dobo trajanja. Če pa vam je vseeno ljubša nova naprava, potem pa svoj rabljen prenosnik ali računalnik pošljite v zbirni center! Kako to storite lahko preverite na www.pocenipc.com!

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem INSIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri INSIS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem INSIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku