Računalništvo, telefonija
11.11.2021 11:15

Deli z drugimi:

Share

Odjavite se od reklamnih e-sporočil

Imate e-poštni nabiralnik poln nezaželenih reklamnih sporočil? Odjavite se hitro in enostavno s samo enim klikom.
Hitro in enostavno se rešite nadležnih reklam
Hitro in enostavno se rešite nadležnih reklam

Na prejemanje se verjetno prijavite kar nevede, ob registraciji na kakšni priljubljeni spletni strani, odjavo pa vam potem otežijo do te mere, da morate na dnu vsakega sporočila iskati majhen gumb za odjavo in nato še navajati razlog odjave.

Mnogi verjetno kar izbrišete takšno sporočilo, vendar težava je, da tudi za pošiljanje takšnega sporočila nastane toplogredni plin CO2. Majhno sporočilo “proizvede” do 0.3 grame, medtem ko večje s fotografijo ali prilogo “proizvede” tudi do 50 gramov po poročanju BBC-ja.

Spletna platforma Leave Me Alone ponuja ravno to. Hitro in enostavno odjavo od prejemanja reklamnih in nezaželenih e-sporočil.

Storitev deluje sila preprosto. Za prijavo potrebujete samo obstoječ e-naslov, na katerem omogočite IMAP protokol in ustvarite geslo posebej namenjeno za to aplikacijo. Brez skrbi, ob prijavi vas čarovnik vodi čez celoten postopek.

Po uspešni prijavi, se analizirajo e-poštna sporočila in vam po končanem postopku aplikacija prikaže koliko sporočil ste prejeli v zadnjem mesecu od določenega pošiljatelja in vam ponudi, da prejemanje sporočil obdržite ali pa se odjavite. Vse z enim samim klikom.

Tudi za varnost je poskrbljeno, saj je vaš račun šifriran z geslom, ki ga vi določite; vsi podatki pa se izbrišejo ob odjavi iz spletne strani. Prav tako je na spletni strani priročen gumb za odvzem dostopa do vašega e-poštnega nabiralnika. Tudi gumb za izbris uporabniškega računa je v nastavitvah uporabniškega računa.

O uporabniku ne zbirajo nobenih podatkov, zbirajo samo anonimne statistične podatke o tem, koliko e-poštnih sporočil je bilo obravnavanih, od koliko sporočil ste se odjavili,… Za prikazovanje zbirajo še podatek o tem, koliko sporočil ste prejeli od določenega pošiljatelja.

Na žalost pa, zaradi tega, ker ne zbirajo nobenih podatkov in jih ne posredujejo/prodajo nikomur storitev ni brezplačna, ampak vam za pičlih 6€ omogočijo, da se odjavite od vseh sporočil v roku enega tedna. Kasneje lahko seveda postopek tudi ponovite.

Vas zanima več iz te teme?
Gmail elektronska pošta Gmail pošta

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

RMC Pro d.o.o.

Brilejeva 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 236 36 33, 031 475 850
Podjetje RMC Pro vam bo pomagalo pri postavljanju in uresničevanju strateških ciljev. Kolikokrat ste se kot odgovorni, kot lastnik podjetja, kot direktor, kot vodja projekta spraševali, ... Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več