Računalništvo, telefonija
Poslovne rešitve
03.03.2023 14:39

Deli z drugimi:

Share

Oddaljena biometrična verifikacija Verified by Photko gre v EU

Podjetje E-RASTA je z vključitvijo v Evropsko podjetniško podporno mrežo Enterprise Europe Network izvedlo nov korak k internacionalizaciji ponudbe prvih slovenskih storitev v oblaku za oddaljeno biometrično verifikacijo.

Ves svet, vključno z Evropsko unijo, je pred velikim izzivom, kako ob naraščajočem številu digitalnih storitev zagotoviti varnost in zaupanje. Podjetje E-RASTA je z vključitvijo v Enterprise Europe Network okrepilo evropsko konkurenco storitev za biometrično verifikacijo, ki se uporablja ob vse večjem uvajanju pristopa »poznaj svojo stranko« (KYC – Know Your Customer), tako pri poslovanju s potrošniki kot pri med organizacijskem poslovanju. Vpis v mrežo so zaradi inovativnosti in tehnološke narave produkta Verified by Photko prevzeli v Centru za razvoj in prenos znanja, ki deluje v okviru Fakultete za management Univerze na Primorskem.

»Storitev biometrične verifikacije v oblaku je že od samega začetka namenjena mednarodnemu trgu. Pričakujemo, da bomo z vzvodi, ki jih nudi Evropska podjetniška podporna mreža, pospešili vstop na trg EU. Seveda sem ponosen, da so v Centru za razvoj in prenos znanja prepoznali potenciale našega produkta Verified by Photko in se zavzeli za njegovo promocijo znotraj mreže,« je povedal Rado Stropnik, direktor in soustanovitelj podjetja E-RASTA, d. o. o.

EEN je odlična možnost za internacionalizacijo inovativnih slovenskih produktov

Evropska podjetniška mreža povezuje več kot 600 pisarn v Evropski uniji, pri čemer platforma zaposluje več kot 4.000 ljudi. Promocijo preko Evropske podjetniške mreže je izkoristilo že veliko slovenskih majhnih in srednjih podjetij. Samo v Univerzi na Primorskem so od leta 2008 pri tem svetovali skoraj 400 podjetjem.

Kot je povedal Leon Pavlič, svetovalec za mednarodno poslovno svetovanje v EEN, je njihova vloga zaupanja vredno posredovanje med podjetji. Med njihovimi dolžnostmi pa je tudi korektna izvedba oglasa in akcijskega načrta dela s posameznim podjetjem.

»Imamo možnost, da naše svetovalce po Evropi dodatno opozorimo na določeno podjetje. V primeru podjetja E-RASTA bomo, zaradi inovativnosti njihovega produkta, ciljali svetovalce na izbranih trgih, jim neposredno poslali ponudbo in zaprosili, da jo posredujejo naprej do podjetij oziroma sektorjev, s katerimi so dobro povezani. Tako se namreč hitreje pride do interesa po sodelovanju,« je razložil Pavlič.

V podjetju E-RASTA se na mednarodno trženje pripravljajo tudi s pridobivanjem certifikatov. Tako so že začeli s postopkom pridobivanja certifikata ISO 27001, s katerim bodo svojim naročnikom izkazovali upravljanje z informacijskimi tveganji po najvišjih svetovnih standardih.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
biometrija

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem E-Rasta d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri E-Rasta d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem E-Rasta d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.
Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več
Zlati partner

E-športna zveza Slovenije (EŠZS)

Zvezda 19, 1000 Ljubljana,
E-šport je v preteklem desetletju doživel izjemno rast, tako glede gledanosti, raznovrstnosti in prihodkov. Povečana gledanost, k čemer so prispevale platforme za pretakanje vsebin ... Več

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50
Zlati partner

TEHNOLOŠKI PARK LJUBLJANA d.o.o.

Tehnološki park 19, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 34 01
Tehnološki park Ljubljana (TP LJ) kot mednarodni tehnološki hub, kjer se stikajo vrhunske tehnologije, srečujejo najboljša razvojna podjetja in nastajajo nove tehnološke zgodbe. ... Več