Programska in razvojna orodja
05.11.2014 13:01
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Od danes glasba in filmi v storitvi Google Play na voljo tudi v Sloveniji

Najprej so bile na voljo aplikacije in igre. Zdaj je čas za glasbo in filme.
Od danes glasba in filmi v storitvi Google Play na voljo tudi v Sloveniji
Od danes glasba in filmi v storitvi Google Play na voljo tudi v Sloveniji

Od danes so glasba in filmi v storitvi Google Play na voljo tudi v Sloveniji. Google Play vam zagotavlja neomejen dostop do ogromne glasbene knjižnice v vseh vaših napravah – na voljo so vse večje mednarodne založbe in tudi najbolj priljubljene lokalne in neodvisne založbe – ter do priljubljenih in klasičnih filmov, ki bodo na voljo za izposojo in nakup (v standardni in visoki ločljivosti).

Glasba Google Play omogoča ustvarjanje interaktivne radijske postaje brez oglasov, s katerokoli skladbo ali izvajalcem, ki vam je všeč. Radijsko postajo lahko dodate, odstranite ali preuredite in si ogledate, kaj sledi. Lahko tudi prebrskate priporočila naše strokovne skupine in raziskujete različne žanre. Zavihek Poslušajte zdaj v ospredje prinaša izvajalce in radijske postaje, za katere menimo, da vam bodo všeč. Tako lahko začnete uživati v glasbi takoj, ko odprete knjižnico.

Če vam milijoni skladb vseeno niso dovolj, vam Glasba Google Play omogoča združevanje zbirke z vašo lastno zbirko glasbe. Brezplačno lahko v spletu shranite 20.000 skladb in jih poslušate skupaj s tistimi iz kataloga All Access, in sicer v katerikoli napravi Android ali na spletnem portalu play.google.com. Določene albume in sezname predvajanja lahko »pripnete«, tako da so na voljo, kadar nimate vzpostavljene povezave s spletom.

Prvi mesec je brezplačen, po tem obdobju pa je cena le 4,99 evra na mesec. Običajna cena za vse, ki se bodo pridružili po 7. januarju, bo 6,99 evra na mesec, z brezplačnim 30-dnevnim obdobjem.

Filmi Google Play

»Poslušali smo uporabnike in tesno sodelovali s ključnimi partnerji v filmski industriji. Tako smo omogočili, da je storitev Filmi Google Play na voljo tudi v Sloveniji,« je dejal Ben Serridge, produktni vodja za Google Play. »V storitvi Google Play so na voljo novi in klasični filmi, ki jih je mogoče kupiti ali si jih izposoditi. Gledate jih lahko na katerikoli napravi, od tabličnih računalnikov Android do telefonov iPhone. Film lahko začnete gledati na namiznem računalniku in z gledanjem pozneje nadaljujete na tabličnem računalniku.«

Storitev Filmi Google Play ponuja najnovejše filmske izdaje v visoki ločljivosti in katalog več tisoč naslovov, od brezčasnih klasik do »indie« umetniških filmov in kultnih favoritov. Filme si lahko izposodite ter jih gledate enkrat ali pa jih kupite in shranite v svoji knjižnici, da jih lahko gledate kadarkoli, kjerkoli, znova in znova.

Niste prepričani, kdo je glavni igralec? Pavzirajte film, da se prepričate, kdo je na zaslonu, in ugotovite, v katerih drugih filmih ste ga morda še videli. Storitev Filmi Google Play je na voljo v več kot 66 državah po vsem svetu.

V storitvi Google Play si lahko uporabniki izposodijo ali kupijo filme in v njih uživajo s pomočjo naprav Android, iOS ali na spletu.

Dostop do digitalnih filmov je mogoč na različne načine:

Naprave Android: uporabniki telefonov in tabličnih računalnikov Android lahko za nakup filma izberejo ikono aplikacije Trgovina Google Play. Filme je mogoče pretakati neposredno v aplikaciji Filmi Play ali jih prenesti v naprave Android, kjer so na voljo za ogled, ko spletna povezava ni vzpostavljena.

Naprave iOS: uporabniki naprav iPhone in iPad lahko aplikacijo Trgovina Google Play prenesejo iz trgovine Apple App Store. Najprej je treba film kupiti ali si ga izposoditi na spletnem mestu Trgovina Google Play (play.google.com). Film bo takoj na voljo za ogled v aplikaciji Filmi Play v vaši napravi iOS.

Na spletu: uporabniki računalnikov lahko digitalno vsebino kupijo in do nje dostopajo na spletnem mestu Google Play Store (play.google.com/store/movies).

Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več
Zlati partner

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Zlati partner

MICROSOFT d.o.o.

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 01 584 61 11
Slovenska podružnica Microsofta je bila ustanovljena leta 1994 z željo, da bi tudi slovenskemu trgu ponudili inovativno programsko opremo. Od začetkov, ko so bili v podjetju zaposleni ... Več
Zlati partner

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več