Računalništvo, telefonija
23.08.2018 09:30

Deli z drugimi:

Share

Obvezna oprema za dopust, 2. del.: Power Bank, avtopolnilec in nosilec za telefon

Obvezna oprema za dopust, 2. del.: Power Bank, avtopolnilec in nosilec za telefon
Obvezna oprema za dopust, 2. del.: Power Bank, avtopolnilec in nosilec za telefon

Počitnice so najlepši del leta, ki ga vsi komaj čakamo in odštevamo dneve in ure do odhoda. In čeprav se obdobje dopustov že počasi zaključuje, je poletje še vedno tu, počitnice in dopusti pa tudi. Vsi še lovimo sončne žarke in potovanja so temu primerna – uživaška, sproščena, sončna. Da boste s potovanja prinesli le lepe spomine, se nanj dobro pripravite – pripravite dokumente, poskrbite za finance in spakirajte vse nepogrešljive stvari.

Vse bolj pa med nepogrešljivo dopustniško opremo štejejo tudi pametni telefoni, in če želite popolnoma izkoristiti vse te funkcionalnosti telefonov, pa boste potrebovali še nekaj dodatne opreme. Andrej nam je tokrat razkril nekaj Huaweievih dodatkov, ki vam bodo prišli še kako prav, ko se boste sončili na peščenih plažah ali raziskovali nove kraje. In kakšni so njegovi vtisi?

Huawei 5000 mAh Power Bank AP006L

Ko fotografirate, snemate, montirate, “guglate” in se orientirate s pomočjo telefona, baterija usahne hitreje kot kozarec vode v Sahari. To zna biti precej zoprno, zlasti če se tudi sami nahajate sredi Sahare in kar naenkrat sredi žgočega sonca ostanete brez “turističnega vodnika”. V takšnih situacijah je polnilna baterija nepogrešljiva prijateljica, ki vas lahko reši iz marsikatere zagate. Še posebej, če ima v sebi dovolj “soka”, tako kot na primer Huaweijeva, ki sem jo nedavno dobil na preizkus.

Ta me je najprej navdušila s svojim dizajnom. Je namreč zelo tanka, tako, da jo zlahka pospravite tudi v žep kratkih in bolj oprijetih hlač, poleg tega pa ima, vsaj po mojem mnenju, tudi atraktiven videz. Moj testni primerek je imel ohišje v belo-sivi kombinaciji, na voljo pa pa je tudi v drugih barvah, kot so rdeča, zelena, modra in črna. Ampak bolj kot zunanjost je seveda pomembna notranjost. In tu nimate kaj skrbeti. Huaweijeva tanka polnilna baterija se ponaša s kapaciteto 5000 miliamper ur. Za primerjavo: pri baterijah telefonov ta navadno znaša okrog 3000 milamper ur (pri nekaterih manj, pri nekaterih več). To pomeni, da boste baterijo svojega telefona lahko popolnoma napolnili (od 0 do 100 odstotkov) vsaj enkrat, nekateri pa tudi dvakrat. Tako ste lahko brez skrbi cel dan na plaži in brez zadržkov uporabljate svoj telefon, saj imate vedno pri sebi rezervno energijo. Ali pa ko ste na večdnevni odpravi po brezpotjih, kjer ni ne duha in sluha o električnih vtičnicah.

Avtopolnilec Huawei SuperCharge

Če še malo ostanem pri bateriji, moram omeniti tudi Huaweijev avtopolnilec SuperCharge. Kdor se na izlete in potovanja odpravlja predvsem z avtomobilom ali morda avtodomom, mu bo ta prišel še kako prav. Zasnovan je bil namreč z mislijo na sodobne telefone in njihove zmožnosti hitrega polnjenja. Novejši avtomobili praktično že vsi vsebujejo USB-vhode prek katerih lahko med drugim tudi polnite svoje mobilne naprave, a to v marsikaterem primeru poteka zelo počasi, tudi več ur. Huaweijev avtopolnilec, ki ga v avtomobilu vtaknete v vtičnico za vžigalnik, pa je zmožen telefone, ki podpirajo tehnologijo hitrega polnjenja (SuperCharge ali katero drugo od bolj razširjenih), polniti zelo hitro. Svoj telefon Huawei P20 Pro sem na primer prek omenjenega avtopolnilca uspel popolnoma napolniti (na začetku polnjenja je imela njegova baterija okrog 40 odstotkov) v približno pol ure.

Huaweijev superhitri avtopolnilec lahko sicer polni dve mobilni napravi hkrati, saj ima dva USB-vhoda. Poleg tega pa je opremljen s številnimi varovali, ki preprečujejo pregrevanj, prekomerno obremenitev in kratke stike, polnilec pa je narejen tako, da zdrži tudi v boljekstremnih razmerah (-10°C do 45°C). Skratka, polnilec je tako priročen, da bi moral postati del obvezne opreme v vsakem avtomobilu.

Avtomobilski nosilec za telefon Huawei Easy One Touch

Če veliko časa preživite v avtomobilu, pa je obvezen pripomoček tudi nosilec za telefon. Zakaj ga je dobro imeti? Ker vašo vožnjo naredi bolj varno. Z njim vam telefona med vožnjo ne bo treba vrteti po rokah, saj bo ta zanesljivo stal na armaturni plošči pred vašimi očmi, taka da boste lahko ves čas budno spremljali dogajanje na cesti, hkrati pa recimo, spremljali usmeritve navigacije. Seveda pa navigacija ni edini razlog, zakaj se ga splača imeti. Če imate v avtu živahnega otroka, ki vas med vožnjo ves čas moti, ga lahko pomirite tudi tako, da mu na telefonu predvajate risanko ali kakšen drug zabaven program. Prav pa pride tudi, če v avtu poslušate glasbo prek telefona. S pomočjo nosilca telefon praktično spremenite v sredinsko multimedijsko konzolo, ki jo imate ves čas pred očmi in na dosegu roke.

Tako. To je nakaj dodatkov, ki vam bodo prišli še kako prav, ko se boste sončili na peščenih plažah ali raziskovali nove kraje. Predstavljeni pripomočki so kompatibilni z mobilnimi napravami različnih proizvajalcev, z njo pa Huawei dokazuje, da ne izdeluje le dobrih telefonov, ampak da je odrasel tudi na področju dodatne opreme.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku